AKTUELNO

U Banjaluci će do kraja godine biti omogućeno besplatno parkiranje vozilima sa registarskim oznakama Republike Srbije.

Državljanima Srbije, odnosno vozilima sa registarskim oznakama Republike Srbije, omogućeno je da, do kraja godine, besplatno parkiraju u Banjaluci na svim mestima na kojima postoji naplata parkinga, kao znak zahvalnosti za sve što je Republika Srbija uradila za građane Republike Srpske. Odluka je ovo gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji je danas, tim povodom održao sastanak sa konzul-žeranom Кonzulata Republike Srbije Vesnom Marinković, uručivši joj Rešenje o ovoj odluci.

Stanivuković je poručio da je ovo znak zahvalnosti građanima Srbije, Vladi Republike Srbije, kao i predsedniku Republike Srbije za nesebičnu pomoć kako Banjaluci tako i celoj Republici Srpskoj.

- Kao što smo i najavili, parking karta državljana Srbije u Banjaluci biće njihova registarska tablica. Banjaluka je zahvalna za sve dobro koje Srbija čini i u tom pogledu želimo uzvratiti dobrim i težiti da u uzajamnoj podršci vremenom budemo jednaki. Građani Banjaluke i Republike Srpske godinama osećaju dobrobit naše bratske saradnje sa Srbijom, a mi smo odlučili da uzvratimo na ovaj način, kako bi značaj našeg prijateljstva i saradnje osetili i građani Srbije - rekao je gradonačelnik.

On je poručio da se odluka, koja traje do kraja ove godine, može produžavati i dopunjavati, jer želimo da građani Srbije osete šta nama i našim građanima predstavlja mogućnost vakcinacije, šta nam znači podrška u izgradnji škole u Adi i svim drugim projektima koje finansira Republika Srbija, navodi se u saopštenju iz kabineta Stanivukovića.

- Pored važnih infrastrukturnih projekata i višemilionskih ulaganja koje je Republika Srbija usmerila u Republiku Srpsku, takođe u jeku pandemije Srbija je pružila Srpskoj nesebičnu podršku u toj borbi i donirala više od pet miliona КM domovima zdravlja širom Republike Srpske. Ta podrška se nastavila i danas kada su vrata vakcinalnih punktova otvorena građanima cele Bosne i Hercegovine - poručio je Stanivuković.

Banjaluka je, između ostalog, zahvaljujući donaciji Srbije od preko 1,5 miliona КM u naselju Petrićevac dobila višenamenski objekat, u sklopu kojeg su vrtić i ambulanta, a najavljena su i nova ulaganja od preko pet miliona КM, od kojih će jedan od projekata biti i izgradnja škole u naselju Ada.

#Republika Srpska