AKTUELNO

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jelena Bruks rekla je da očekuje težak meč sa ekipom Rusije u drugom kolu Evropskog prvenstva, ali i bolju partiju nego protiv Belorusije.

Srpkinje su takmičenje otvorile dramatičnom pobedom nad Belorusijom 55:53 u Zrenjaninu košem Sonje Petrović dve sekunde pre kraja.

- Već smo sinoć razgovarali između sebe šta nije valjalo i na čemu treba poradimo danas. Igramo sa kompletno drugačijim protivnikom. Došle smo na trening i do detalja smo ispričale šta je danas cilj i šta treba uraditi da bi se ostvarila pobeda. Biće izuzetno teško, ali smo izvukli pouke iz sinoćne utakmice i nadam se da ćemo danas na startu utakmice krenuti sa ispravljanjem tih grešaka - rekla je Bruks novinarima posle treninga.

Bruks je navela i da su Ruskinje drugačiji rival od Beloruskinja.

- Biće jako od samog starta. Sva tri protivnika su drugačija i igraju drugačiju košarku i za svakau ekipu moramo da se pripremimo drugačije. Igrali smo već protiv Rusije u Francuskoj, ali ovo večeras je nešto drugo. Izuzetno su dominatnije u reketu od nas, ali mi imamo nešto što one ne mogu da brane. Ako to iskoristimo na najbollji mogući način, biće dobra utakmica i obećavam da će devojke da ostave srce na terenu - rekla je Bruks.

Kapitenka se osvrnula i na atsmosferu u "Kristalnoj dvorani".

- Bilo bi nam lakše da je hala bila puna i da su navijači bili živahniji, samo u par navrata su se javili. Nadam se da će posle te pobede veliki broj navijača iz Zrenjanina i okoline biti zainteresovan da dođe večeras na utakmicu - zaključila je Bruks.

Meč između Srbije i Rusije igra večeras od 20 sati i 30 minuta.

#Košarka

#Srbija

#žene

'