AKTUELNO

Sjajna partija srpskog košarkaša, iako mu šut nije išao najbolje na ovoj utakmici.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, imao je novu zapaženu partiju u NBA ligi, ovoga puta u porazu svoje Oklahome od Toronta, koji je slavio sa 112:106.

Pokuševski je meč završio sa osam poena, sedam skokova, 5 asistencija i čak šest blokada!

Iako Pokuševskog nije služio šut, pošto je iz igre šutirao 4 od 14, od čega 0 od 8 za tri poena, on je uspeo da uđe u istoriju najjače košarkaške lige na svetu, i to po broju blokada!

Naime, Pokuševski je oborio rekord NBA lige sa 6 blokada, što je najveći broj za jednog rukija ove sezone, ali je i najviše ikada kada je u pitanju franšiza Oklahome.

Pokuševski je tako prestigao Serža Ibaku, koji je poslednji ruki koji je uspeo da upiše pet ili više blokada na meču, što je bilo 14. aprila 2010. godine.

Statističari su došli i do interesantnog podatka, da je Pokuševski prvi ruki od Lebrona Džejmsa još od 2004. godine, koji je na jednom meču imao više od pet poena, asistencija, skokova i blokada.

Pogledajte i sve poteze Alekseja Pokuševskog na ovom meču, od čega se posebno ističe i jedna asistencija bez gledanja na samom početku meča.

Ostalih srpskih igrača nije bilo na terenu, pošto Boban Marjanović ije ulazio na teren tokom meča između Dalasa i Sakramenta, gde su gosti slavili sa 121:107.

Treba napomenuti da je Luka Dončić u dresu Dalasa briljirao sa 37 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

Rezultati:

Šarlot - Potland 109:101

Orlando - Hjuston 110:114

Toronto - Oklahoma 112:106

Dalas - Sakramento 107:121

LA Klipers - Minesota 124:105

#Aleksej Pokuševski