AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde putuju u sredu u popodnevim časovima u Tel Aviv gde ih u četvrtak (Menora Mivtacim hala, 20.05) očekuje meč drugog kola Evrolige

Crvena zvezda ima mnogo problema na startu sezone, jedva uspeva nekako da sklopi tim zbog silnih povreda, a onda i problema sa koronom.

Sada pred odlazak na meč sa Makabijem u drugom kolu Evrolige crveno-beli će biti bez velikog broja igrača. Osim Cirbesa, Lazića i Vajta na terenu najverovatnije neće biti ni Ostin Holins.

- Situacija je vrlo slična kao pred meč sa Budućnosti. Holins će ići sa nama, ali mislim da su male šanse da može da nam pomogne sutra. Imamo još 24 sata do meča, pa da vidimo kako će da se razvija situacija. Ovo kako danas izgleda šanse su male. Ostalo je sve isto kao pred meč sa ekipom Budućnosti - istakao je strateg Crvene zvezde Dejan Radonjić posle treninga ekipe pred odlazak u Izrael.

Sve je zabrinuo jeziv pad Stefana Lazarevića u finišu meča protiv Budućnosti u ABA ligi. Iako se sumnjalo na potres mozga, on je sada dobro.

Dobro, on je nezgodno pao, ugruvao se malo i ništa ozbiljnije od toga. Imali smo dosta tih čudnih situacija gde smo izlazili sa ozbiljnim posledicama, ovoga puta se to nije desilo.

Što se tiče ostalih igrača, očekuje se povratak kapitena Branka Lazića na timske treninge, a Davidovac i Dobrić koji su debitovali u sezoni na meču sa Podgoričanima sada su i definitivno iza sebe ostavili sve probleme.

- Cirbes je u izolaciji zbog korone, Vajt je i dalje vani, videćemo za nekoliko nedelja kakva je situacija sa njim, da li može da počne da trči. Lazić radi određene vežbe, još sedam do deset dana i moći će da počne da radi sa ekipom. Ostali su igrači danas dobro, videćemo sutra - dodao je Radonjić.

Na kraju je dobio i pitanje da li misli da svi igrači treba da se vakcinišu.

- Da naravno, mislim da treba i ne samo sportisti nego treba svi da se vakcinišemo. Ja u petak idem da primim treću vakcinu. Imamo još jednog igrača koji će u petak biti vakcinisan, svi ostali su vakcinisani - otkrio je Radonjić.

#KK Crvena zvezda