AKTUELNO

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je danas, dan posle poraza od Partizana u evroligaškom derbiju, da se njegova ekipa već okrenula narednoj utakmici sa FMP-om u okviru ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju od 15 sati gostuju ekipi iz Železnika u okviru 17. kola ABA regionalne lige.

Zvezda je prva na tabeli sa učinkom od 14-1, njen naredni rival stoji na odnosu pobeda i poraza 12-4 pred njihov novi međusobni duel.

- FMP je vrlo talentovana ekipa, koja igra dobru energičnu košarku sa puno trčanja i tranzicije. Imaju dobre rezultate i svoju ambiciju, Očekivano je da ovako mlad tim koji je pojačan sa vrlo dobrim strancima igra sa mnogo energije i na to ćemo morati da odgovorimo. Zaista nemamo mnogo vremena za odmor i pripremu ove utakmice, ali raspored je takav kakav je - izjavio je trener crveno-belih.

Zvezda posle meča u Železniku kreće put Italije gde je očekuje dupli evroligaški program, najpre meč sa Virtusom, pa dva dana kasnije sa Milanom koji se danas pojačao Šabazom Nejpirom.

Bek Crvene zvezde Ognje Dobrić dodaje da se dve ekipe vrlo dobro poznaju.

- Odlično igraju i ove sezone, imaju svoj prepoznatljiv stil igre i što je važno i dobre rezultate. Malo je vremena, ušli smo u mini ciklus u kome ćemo odigrati nekoliko vrlo teških utakmica u kratkom vremenskom periodu, ali moraćemo da odgovorimo već u nedelju čvrstom i odgovornom igrom - zaključio je Dobrić.

Utakmica u Železniku imaće i humanitarni karakter jer će, kao što je klub domaćin susreta najavio, sav prihod od prodatih karata, ali i donacija koje se mogu dati na ulazu u halu - ići za pomoć dečaku Luki Stajkoviću koji boluje od tumora.