AKTUELNO

Da bi ste uspešno i lako nalakirali nokte, potrebno je da ispunite nekoliko krajnje jednostavnih i nimalo teških preduslova za to.

Prvi od tih preduslova jeste da imate lepe i negovane, uredno oblikovne nokte, a drugi je da napravite izbor laka koji želite. Kada ispunite ova dva preduslova, sve što vam preostaje jeste da odvojite malo vremena i da počnete.

Foto: Unsplash.com

Na šta je potrebno obratiti posebnu pažnju?

Pre nego što počnete da lakirate nokte, obratite pažnju na to da lak koji ste odabrali bude dovoljno tečan i razmazit. U protivnom, mogli bi naići na nepotrebne otežavajuće okolnosti u vidu zadržavanja grudvica laka na vašim noktima, što bi dalje rezultiralo nedovoljno urednim rezultatom i izgledom noktiju.

Prvo oblikujte nokte i proverite da li je lak dovoljno tečan!

Ukoliko vam se dogodi da ste ustanovili da je lak gust i nedovoljno razmazit, rešite to tako što ćete u njega sipati par kapi acetona i promućkati ga. Kada je gustina laka odgovarajuća, pre početka samog nanošenja na nokte, uredno pripremite nokatne ploče. na kojima ne sme biti zaostalih tragova prethodnog sloja laka.

Foto: Unsplash.com

Kako nanositi lak na nokte?

Prilikom samog mazanja, lak nanosite u što preciznijim i pravilnim potezima ruke, počev od korena nokta prema njegovom vrhu od jedne do druge strane nokta.

Ukoliko je potrebno da zbog njegove svetle nijanse, neki lak nanesete u više slojeva kako bi bio izražajniji, između slojeva nanošenja napravite malu pauzu i sačekajte da se jedan sloj laka sasvim osuši pre nego što preko njega nanesete drugi sloj.

Foto: Unsplash.com

Obavezno pravite pauzu između slojeva nanošenja!

Nikako ne nanosite više od dva sloja laka. To bi moglo rezultirati time da se lak prevremeno oljušti i skine ili čak da se u samom startu neravnomerno i nepravilno osuši.

Ako vam se dogodi da uz sav trud i preciznost pokreta prilikom mazanja ipak napravite mali propust i pređete granicu površine nokta, nikako za uklanjanje tog viška laka nemojte koristiti vateni tufer natopljen acetonom, jer bi ste tako rizikovali da aceton dotakne lak na vašim drugim noktima i da pokvari njihov izgled, već aceton u maloj količini nanesite na štapić za uši i štapićem precizno uklonite višak laka.

Dodatni saveti

Za pojačanu trajnost laka na svojim noktima, koristite neki od gelova i premaza predviđenih za to. Birajte kvalitetne i postojane lakove i izbegavajte predug kontakt noktiju sa vodom i grubim predmetima sa kojima vaši nokti mogu ostvariti trenje. Takvi predmeti su recimo sunđer ili žica za sudove i slično. Od njih, nokte možete zaštiti higijenskim rukavicama, koje osim što štite vaše nokte, imaju pozitivan uticaj i na zaštitu kože ruku u celini.

#Lepota

#Nokti

#lakiranje