AKTUELNO

Dermatolozi savetuju da puder u prahu koristimo tokom čitave godine, da bismo njime zaštitili lice od štetnih spoljnih uticaja.

Trebalo bi ga stavljati nakon uobičajenog nanošenja krema na lice, kao "završni momenat" nakon kog nanosite samo rumenilo i, eventualno, maskaru.

Foto: Burst

Sa transparentnim, odnosno providnim puderom u prahu, ne možete pogrešiti u nijansiranju i toniranju kože, pa se ni prelazi između brade i vrata neće videti. Međutim, ipak možete napraviti greške ako ga nepravilno nanosite na lice.

Nikada preko tečnog pudera i to u slojevima!

Za početak, nemojte ga koristiti preko tečnog pudera, niti ga stavljati u debelom sloju, jer će vam na taj način koža izgledati "praškasto". Nanosite ga u tankom sloju, prvo na srednji deo lica, odnosno na T zonu, spoljne ivice nosa i nozdrva, bradu i obraze. Na ivice lica radije stavljajte hajlajter, koji će vam obezbediti prirodniji izgled.

Puder uvek stavljajte mekom četkom ili sunđerčićem iz pakovanja, lakim pokretima, po površini lica, a ako ipak primetite da ste preterali sa količinom, višak utapkajte u lice vlažnim malim sunđerom. Ovo učinite veoma nežno, da ga ne biste uklonili na pojedinom mestima i tako stvorili efekat nepravilnosti, pa čak i ožiljaka, na koži.

I ne zaboravite - na svakom pakovanju pudera piše koliko dugo biste smeli da ga koristite nakon otvaranja, pa se toga i pridržavajte, i tako izbegnite moguće neželjene reakcije na koži.

#Lepota

#Puder