AKTUELNO

Iskoristite trenutnu situaciju da se maksimalno zaštitite, ali okrenite boravak u kući u sopstvenu korist.

Situacija u kojoj se trenutno nalazimo i koja sve pogađa nije naivna; ugroženo je naše zdravlje, ali i pored toga, ugroženo je kako mentalno, tako i ono fizičko. Održati balans nije lako, ali treba da damo sve od sebe kako bismo se zaštitili. Mi ćemo se potruditi da u ovom tekstu damo naš mali doprinos, idamo vam ideje na koje sve to načine možete ostati u formi kod kuće.

APLIKACIJE ZA VEŽBANJE

Personalni treneri se jednim klikom mogu preseliti u vaš mobilni telefon. Zaista nema izgovora za fizičku neaktivnost uz pregršt aplikacija koje možete da skinete na svoj mobilni telefon.

Moge aplikacije koje vam omogućavaju da ostanete u formi kod kuće i da uradite efikasan trening,su najavile produžetak besplatnog probnog perioda čak i do 90 dana. Iskoristite priliku.

Takođe, aplikacija kao što je The Nike Training Club, nudi niz vežbi i ideja za trenig prilagođenih za kućne uslove. Treninzi postoje kako za napredne vežbače, tako i za rekreativce ali i početnike.

Kada već prekomerno koristimo mobilne telefone, hajde da ih onda zajedno koristimo u neke bolje svrhe, i da to vreme bude utrošeno pametno sa nekim pozitivnim efektima.

Foto: Promo

VEŽBE NA YOUTUBE-U

Razumemo, ne želite još jednu aplikaciju na telefonu, nemate memorije na telefonu, ili se ne snalazite baš najbolje sa instaliranjem aplikacija. Mi kažemo, nema problema!

Upalite svoj lap top i uputi se na youtube kanal, koji je takođe sjajan izvor za ideje za trening kod kuće. Mnogi personalni treneri imaju svoje youtube kanale na kojima dele savete i ideje za vežbanje kod kuće.

Izaberite svog omiljenog trenera, napravite plan i obećajte sebi da ćete trenirati bar tri puta nedeljno. Vežbe su vam daleko samo nekoliko klikova.

POSLOVI PO KUĆI

Ako, pak, pripadate grupi koja u toku dana ne može da nađe vremena za trening od obaveza, onda bar deo tih obaveza pokušajte da pretvorite u trening.

Spremanje stana i kuće zna da bude poprilično teško, a često i jedan dugotrajan proces. Zato pokušajte da rasporedite veliko spremanje na dva – tri dana, pustite dobru muziku i krenite u akciju.

Nekada nismo ni svesni koliko čučnjeva napravimo u toku pospremanja, koliko puta podignemo nešto teško, ili žurimo da što pre završimo pa se dobro i zadišemo.

Foto: Promo

VREME JE ZA MANJE SLATKIŠA

Da se razumemo, uvek je pravo vreme za manje slatkiša i grickalica, ali sada posebno. Kretanje je na minimumu kao i fizička aktivnost, još ukoliko niste raspoloženi za vežbe kod kuće, pravi će izazov bitida se ne pojavi koji višak kilograma. Još jedan neprijatelj na sve ovo jeste dosada, koja posebno podstiče želju za slatkišima i da se nešto gricka.

Zato je jako važno da u ovim trenucima posebnu pažnju poklonite zdravoj ishrani. Trudite se da imate redovne obroke, da ih ne preskačete i da oni budu zdravi, obogaćeni sa što više svežeg povrća,voća, i da se u vašem meniju nađe što manje industrijske hrane.

Mnogi svoje vreme sada provode gledajući maratone filmova i serija koji naravno ne mogu da prođubez grickalica. Potrudite se da ih ipak zamenite nešto zdravijim varijantama. Grickajte koštunjave plodove, bademe, lešnike, umesto čipsa napravite kokice, a ukoliko vam treba nešto slatko neka to bude kockica crne čokolade sa većim % kakaa.

Pored toga za kontrolu apetita uzimajte biljna vlakna koja će vam pomoći da suzbijete apetit i ograničite prekomeran unos kalorija.

Situacija nije jednostavna, ali treba da joj se prilagodimo najbolje što možemo. Fizička aktivnost i zdrava ishrana nisu samo važne komponente kada govorimo o fizičkom izgledu, one su važne stavke i kada govorimo o sveukupnom zdravlju, utiču i na jačanje imuniteta, a to je ono što nam je sada svima neophodno.

Ukoliko imate neki dodatan savet i trik za održavanje forme kod kuće, pišite nam, a mi ćemo rado vašpredlog dodati u ovaj spisak.

Autor: promo

'