AKTUELNO

Post ovog muškarca sa nekoliko miliona pregleda je postao viralan

Metju Frej, bloger iz Klivlenda i razvedeni otac napisao je 2016. godine mučnu objavu na svom blogu razvodu pod naslovom: "Ostavila me je jer sam ostavljao sudove u sudoperi". Frej je prekasno shvatio da je skoro sve poslove u domaćinstvu i brigu o deci prepustio ženi. Kad god je ušla u kuhinju, te ugledala prljavu čašu za piće na sudoperi, samo nekoliko centimetra pored mašine za pranje sudova sve je bila bliža odluci da stavi tačku na njihovu ljubav. Par se razveo 2013. godine.  

Foto: Unsplash.com

"Nije želela da mi bude majka. Htela je da mi bude partnerka i sve moje sposobnosti, znanja i inteligenciju htela je da usmeri na upravljanje našim životom i domaćinstvom. Voleo bih da se sećam onoga što mi je tada zvučalo nerazumno.

Naravno, nije bilo reč o čaši. Danas mu je jasno da su problemi u odnosu bili dublji od onih očiglednih. Zato je ustvari puklo. Njegov post je dobio nekoliko miliona pregleda, te deljenjem preko HuffPostabrzinom svetlosti postao viralan. A verovatno i mnog parovi dele slične probleme. Danas Metju poučen svojim iskustvom savetuje mnoge parove kako bi spasli svoj brak ukoliko imaju slične probleme. 

Naglašava da nije psihoterapeut, ali zaintersovanih i dalje ima. Za takvu praksu psihoterapeut Jodie Eisner kaže kako bi mogla biti dobro polazište za parove koji još nisu spremni za pravu terapiju, ali traže savete da poboljšaju svoj brak.

#Ljubav

'