AKTUELNO

Lako se mogu pomešati sa PMS-om, a razlika je samo u jednom detalju.

Rana trudnoća se najbrže i najlakše otkriva uz pomoć testa, ali postoje suptilni znakovi koji odaju trudnoću, a najčešće su to bolne i otečene grudi, kao i umor.

Foto: Printscreen Youtube

Umor

Umor je najčešći znak rane trudnoće, a on je posledica brojnih promena koje se događaju u telu. Prve nedelje su važne za razvoj ploda, pa je telo opterećeno do krajnjih granica. Ukoliko sumnjate na trudnoću, ne pokušavajte da se razbudite dodatnim šoljicama kafe - uradite test.

Linije na zglobu određuju u KOJOJ GODINI ĆETE UMRETI

Osetljivost na mirise i ukuse

Mirisi koji vam nisu bili prijatni, poput mleka ili dima cigareta, postaće još odbojniji. Poznato je da već u najranijoj fazi trudnoće čulo ukusa postaje izrazito osetljivo, čak i na najblaže mirise hrane, poput čaja. Ako vam zasmeta miris omiljenog parfema, možete da pretpostavite da ste trudni.

Foto: Pixabay.com

Mučnina i povraćanje

Osećaj mučnine i povraćanje su sigurni simptomi rane trudnoće. Ako do sada niste posumnjali, vreme je da kupite test. Na svu sreću, mučnine prestanu nakon 12 nedelja, ali neće ih nužno sve žene osetiti. Po pravilu, mučnina je pozitivna stvar jer povećani nivoi beta-HCG hormona upućuju na rast zametka.

PROSTO IH HOĆE! Na ova tri HOROSKOPSKA znaka se novac PROSTO LEPI

Osetljive grudi

Ako grudi počinju naglo da vam rastu i postaju bolne na dodir, to je često pokazatelj da ste trudne. Do te promene dolazi u periodu od šest dana do 6 nedelja nakon začeća. Bolne i osetljive dojke su pre svega normalna i uvek prisutna pojava u ranoj trudnoći. Ako je žena trudna više puta, jačina ove pojave se može donekle razlikovati od trudnoće do trudnoće.

#Trudnoća

#Znakovi

'