AKTUELNO

Kad je reč o osećanjima i razmišljanjima, muškarci su prilično tajanstveni.

Sigurno vam se nekada dogodilo da u vezi sve ide savršeno, provodite vreme zajedno, stalno se čujete, a onda se desi da on samo odjednom postane hladan prema vama. Kada se muškarac povuče ili vam saopšti da mu je potrebno "malo prostora", to ume da bude prilično bolno.

Ako imate utisak da se vaš partner u poslednje vreme "povlači", a mislili ste da sve ide kako treba, niste vi krivi. Kad shvate da se zaljubljuju, muškarci se često zatvore u sebe i udalje, a ovu je pet najčešćih razloga zbog kojih upravo to i rade.

1. Boji se da će izgubiti slobodu

Muškarci su vrlo osetljivi po pitanju svoje slobode. Kad mu se učini da bi veza u kojoj je mogla biti ona "za ceo život", muškarac se ponekad povlači jer se uplaši.

Ovo nema nikakve veze sa vama, tako da ako imate utisak da je to u pitanju, samo mu dajte prostora.

Zaljubljivanje je fantastičan osećaj, ali ponekad može biti i previše intenzivan. Ako imate utisak da je to u pitanju, povucite se malo. Proredite viđanja i pustite ga da shvati šta želi.

Ako vas zaista voli, stvari će se vrlo brzo vratiti na staro.

3. Bio je povređen u prošlosti

Ovo je jedan od razloga zbog kog bi trebalo da porazgovarate s njim, otkrijete problem i pustite ga da sagleda stvari na ispravan način.

Ukoliko je bio povređen u prethodnom odnosu, verovatno je izgubio poverenje u žene, emocije koje oseća prema vama ga zbunjuju i razmišlja da li je njegovo srce spremno za ponovno zaljubljivanje.

4. Misli da ne osećate isto

Prethodna stavka i ova su usko povezane. Muškarci imaju stah da će vam se prepustiti i dati 100 posto, a da zauzvrat neće dobiti ni približno toliko. Stoga često odlučuju da se udalje iz odnosa i uživaju u samoći neko vreme.

5. Ne oseća se kao da ste na dobrom putu

Ponekad i ljudi koji se najviše vole ne mogu jedno sa drugim. Ako je to slučaj, i ako je vaš partner toga postao svestan, počeće da traži izlaz. Možda želi da se posveti karijeri, možda ima utisak da nije na tom polju postigao svoj maksimum i oseća se kao da ga ozbiljna veza u tome sputava.

Ako budete insistirali na zbližavanju po svaku cenu, samo ćete ga trajno odgurnuti od sebe. Dajte mu vremena i prostora onoliko koliko mu je potrebno.

Autor: