AKTUELNO

Svaki će vam doktor reći da su vitamini C, D, E neophodni u borbi protiv virusa. Tu su naravno i važni propolis, neizbežni selen i cink neophodni za jačanje imuniteta, još ako svemu dodamo i Beta karoten i vitamin B, možemo biti bezbedni!

Da li je tako?

To što proizvodi sadrže navedene sastojke, ne znači da ih ima u dovoljnoj količini. Takođe, jako važno je da li vam je lekar ili farmaceut objasnio šta sa čim nikako ne sme da se popije, odnosno kada i kako da uzimate vitamine i druge imuno preparate.

Što se ishrane tiče, naučili smo da ona treba biti što raznovrsnija, ali i ovde treba biti svestan, da ako proizvod u sebi sadrži određeni vitamin koliko tog voća ili povrća treba pojesti za maksimalnu dnevnu dozu?

Foto: Promo

Tako je npr za optimalnu dnevnu količinu vitamina C (500 mg) potrebno pojesti 4 kg jabuka, za vitamin D3 (4000 i.j.) 1,1 kg lososa, za organski vezan cink (25 mg) 24 jaja i tako redom... Ovo naravno, nikako ne znači da se treba odustati od zdrave ishrane, naprotiv! Ovo samo znači da su nam imuno suplementi neophodni u situacijam kada nam preti već broj neprijatelja: virusi, bakterije, neredovan san, stres, zagađenje i drugo.

Pri odabiru suplemenata jako vodite računa o sitnim slovima na zadnjoj strani kutije, tu ćete naći količine supstanci po jednoj dozi (tableti, kapsuli ili kesici), ovo će vam takođe razjasniti razliku u ceni proizvoda, mada ovde ne mora da bude primenjivo što skuplje to kvalitetnije. Jedino ćete biti sigurni da ste uradili sve što je potrebno kada se uverite u količine vitamina koji se nalaze u sastavu.

Foto: Promo

Ovo su maksimalne preporučene dnevne doze neophodnih imuno bustera:

Vitamin C 500 mg

Vitamin B1 35mg

Vitamin E 30 mg

Organski vezan cink 25 mg

Beta karoten 7mg=12000µg provitamina A

Organski vezan selen 100 µg

Vitamin D3 4000 i.j.

Uspeli smo ih sve, u navedenim količinama naći u jednom proizvodu i to u već razdvojenim dozama na jutro i veče.

Formulacija je tako osmišljena da vas jutarnja doza štiti od spoljnih uticaja i svega što dan može doneti. Večernja doza namenjena je revitalizaciji organizma tokom mirnog sna.

Više o Proimmuno Duo na OVOM linku.

Možete naručiti na ovom LINKU.

Autor:

#Zdravlje

#lekovi