AKTUELNO

Boris Vuković, odgovorni urednik "Srpskog telegrafa", komentarišući to da je spot Srpske liste zabranjen zbog dela “Kad Srbija zove” i da je ona kažnjena zbog toga sa 30 hiljada evra kaže da će Priština na sve načine pokušati da sabotira Srpsku listu, da se što manje čuje njihov glas.

- Ovo je sad jedan od njihovih načina da utišaju sve srpsko. Međutim, ono što je bitno i što danima traje je pozivanje na glasanje, da što više ljudi da glas i da se tamo čuje srpska strana, a ne tamo neki koji će navodno da predstavljaju Srbe, a u stvari su podmetnuti od strane lažne prištinske vlasti – izjavio je Vuković za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, vrlo je bitno da Srbi na Kosovu ostanu jedinstveni, da se skupe i da na izborima pokažu da su jedinstveni i da zajedno može nešto da se uradi.

Komentarišući izjavu Rade Trajković koja tvrdi da su joj nedavno nudili “kasetu sa ubistvom Olivera Ivanovića” i to što odbija da otkrije ko je to ponudio kaže da je to slučaj koji treba izgurati do kraja.

Foto: TvPink Printscreen

- To je neko ko ima neku političku odgovornost i predstavlja se kao borac za ovo ili ono i mora da snosi odgovornost za ono što je rekao. Ključ je da, ako je neko nudio kasetu da se ode da se prijavi ko je nudio… Ovde se postavlja pitanje da li je njen motiv da se otkrije i reši ubistvo ili je motiv da se manipuliše i da se ostvaruju teorije zavere - naveo je Vuković.

Kako dodaje, ako neko ima neka saznanja onda snosi odgovrnost i treba da kaže ko, šta i kako je nudio.

- Ako je to uopšte tako. Mora da postoji neka politička odgovornost za izrečene stvari. Ako se utvrdi da je lagala opet mora da ima neke konsekvence da snosi za to – istakao je Vuković.

Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti", kaže da se slaže sa rečima Vukovića o Radi Trajković i da je ubeđen da to misli 98 odsto naših sugrađana.

Foto: TvPink Printscreen

#Boris Vuković

#Kosovo i Metohija

'