AKTUELNO

U Domu kulture na niškom "Crvenom krstu“, održana je osnivačka skupština Opštinskog odbora Srpske Desnice . Prisutni delegati jednoglasno su izabrali Aleksandru Pešić za predsednika Opštinskog odbora Srpske Desnice „Crveni krst“, dok je za potpredsednika izabrana Jelena Milošević. Sekretar Opštinskog odbora je Sandra Mitrović, a članovi odbora Adrijan Petrović i Saša Pešić.

Predsednik Opštinskog odbora Aleksandra Pešić izrazila je zadovoljstvo pred delegatima Srpske Desnice što je izabrana na ovu odgovornu funkciju.

- Svoje angažovanje u Srpskoj Desnici vidim kao borbu za budućnost Srbije koja se najzad okreće pravim vrednostima predstavljenim u programu stranke - navela je Pešić.

Pešić kao Srpkinja nije sakrila ponos kada je izjavila da samo Srpska Desnica može da okupi veliki broj rodoljuba u svakoj opštini u koju dođe sa kvalitetnim kadrovima i programom nacionalne obnove.

Gradski poverenik Srpske Desnice za Niš Suzana Stamenković izjavila je da se osnivanjem odbora na "Crvenom krstu" Srpska Desnica svrstala među najozbiljnije političke subjekte u Nišu i okolini. 

- Zajedničko zalaganje za tradicionalne vrednosti, našu Crkvu i porast standarda obezbediće uspeh Srpskoj Desnici čiji program se temelji na pomoći višedetnim porodicama, poljoprivrednicima, trudnicama i očuvanju moralne srpske porodice - navela je Stamenković.

Predsednik Saveta za bezbednost Srpske Desnice Branislav Puhalo pozdravio je sve prisutne delegate i poželeo im sreću u daljem političkom radu na podizanju ugleda Srpske Desnice u Nišu.

 - Srpsku Desnicu čine patrioti i ljudi koji su dokazali svojim životnim biografijama da im je Srpstvo najvažnije na svetu - rekao je Puhalo i pozvao mlade ljude da ne napuštaju svoju zemlju i da se uključe u borbu preko Srpske Desnice za svoju budućnost i budućnost svojih potomaka.

 - Mnogi junaci su svojim glavama platili slobodu srpskog naroda, pa je red da im se odužimo političkom borbom radi dostizanja onih vrednosti za koje su oni pali– završio je Branislav Puhalo.

Prisutnima se obratio i Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice koji je rekao da će naša organizacija ulaskom u vlast najveću pažnju posvetiti razvoju srpskog sela.

- Srpska Desnica je razvila program preporoda srpske poljoprivrede, razne projekte koji će subvencionisanjem srpskih domaćina zadržati mlade ljude na selu - istakao je Vacić.

On je dodao da je oslonac domaće privrede na jakim seoskim zadrugama, u poreskim olakšicama za domaće poljoprivrednike koji bi sebi stvorili bolji ekonomski standard, a time omogućili razvoj i očuvanje tradicionalne porodice. 

- Mi se ne stidimo svojih predaka koji su trgovinom stokom stvarali bogatu državu i kada postanemo vlast uradićemo sve da se modernizuje zastarela poljoprivredna mehanizacija, poveća stočni fond i daju državne garancije našim seljacima za sve ono što se prirodno i kvalitetno proizvede - istakao je Vacić. 

Foto: Facebook.com/Srpska Desnica

Kao nacionalna organizacija zalažemo se za srpskog radnika i seljaka koji je kičma ove zemlje i nećemo dopustiti sramne pljačke domaće društvene imovine poput onih iz vremena "žute ekonomske tranzicije".

Srpska Desnica će tražiti odgovornost za sve koji su se ogrešili o srpskog domaćina i radnog čoveka, jer znamo da bez stroge vladavine zakona nema ni napretka države i naroda.

Miša Vacić je istakao da neće ustuknuti pred lokalnim kriminalcima koji dobijaju podršku od srpskih neprijatelja i da će nastaviti borbu za zaštitu srpskih nacionalnih interesa.

- Vas koji želite stvarne promene i bolju budućnost za sebe i Srbiju pozivam da priđete Srpskoj Desnici jer mi nudimo red, rad i disciplinu, patriotsku politiku Srbin za Srbina! - naveo je Vacić.

Predsednik Srpske Desnice zahvalio se svima koji su došli da podrže rad Srpske Desnice u Nišu i najavio velike uspehe ukoliko budemo usvojili duh srpske sabornosti i zajedničke borbe za majku Srbiju, jedinu državu koju imamo i koju smo na čuvanje dobili od slavnih predaka.

#Srpska Desnica

'