AKTUELNO

Saša Janković, kandidat za predsednika Srbije, u potpunosti je iskopirao bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obamu. Janković, koga već građani zovu „zaštitnik Plagijator“, iskopirao je Obamu od slogana, preko nekih plakata do ponašanja bivšeg predsednika SAD-a.

Foto: Printscreen

Naime, prvi plagijat Jankovića otkrili su tviteraši i to odmah obelodanili. Predsedničkog kandidata, optužili su za krađu slogana „Ljudi koje smo čekali smo mi“. Taj slogan je iz kampanje bivšeg predsednika Amerike Baraka Obame, a u originalu je „We are the people we‘ve been waiting for“. Pošto mu je sugerisano da je to Obamin slogan, Janković je to tviterašima negirao. Poručio je da je to on izgovorio kada je bio na mestu Zaštitnika građana, kao i da je kod svog kreativnog tima insistirao da ovaj slogan ostane.

Inače, zanimljivo je to da je Saša Janković počeo svoju predsedničku kampanju na engleskom jeziku, a na plakatima koji su objavljeni, već je oponašao bivšeg predsednika Barak Obama. Tu kampanju je sprovela nevladina organizacija “Građanski stav”, koja je i organizovala internet akciju prikupljanja potpisa za apel da se Janković kandiduje na predsedničkim izborima. Ta organizacija je i osnovala Tviter profil “Apel100”.

Jankovićev tim prekopirao je i Obamin prepoznatljivi slogan “Hope” – nada, stavivši ga na Jankovićev poster na kojem je na engleskom jeziku ispisano “Vote for hope” - Glasaj za nadu. To je Obamin potpis iz kampanje iz 2008. godine. Na plakatima je kod Jankovića dopisano još “Serbian presidential elections” - Srpski predsednički izbori.

Foto: Printscreen

Novi plagijat koji je Jankovića izbacio jeste fotografija na kojoj on opušten u automobilu čita jedne srpske novine. Takve fotografije sa novinama, doduše sa sedišta iz američkog predsedničkog aviona, izbacio je i Barak Obama.

Foto: Printscreen Twitter

#Predsednički izbori

#Saša Janković

#predsednik

'