AKTUELNO

Bio sam svestan šta se dešava, bio sam spreman na to, rekao je za TV VESTI Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM.

Drecun je, podsećajući se NATO bombardovanja, rekao da je u to vreme bio u sred događaja, kao novinar, da je komentarisao prvu raketu kojom je započeto bombardovanje.

"Bio sam svestan šta se dešava, bio sam spreman na to. Doduše, nismo znali koliko će to da traje, bili smo malo ne pripremnjeni. Imali smo 5, 6 kaseta od po 20 minuta, stare i istrošene baterije. Nismo imali ni gardedobu, smrzavali smo se", rekao je Drecun.

Kako kaže, vojska je bila spremna, ali i dodaje da su svi imali želju da se ne desi.

Foto: TV VESTI

"Na vreme smo se izmestili iz kasarni, vojska je izašla na teren, kao i policija i nismo doživeli strategijsko iznenađenje. Njihov plan je bio da unište potencijale vojske za 2, 3 dana, ali u tome nisu uspeli", rekao je Drecun.

On je rekao da je situacija imala strategijski značaj za NATO, imali su strategijske ciljeve u kojima su bili jedinstveni.

"Želeli smo da nas poraze i da postave svoju bazu na Kosovu, kako bi se širili ka istoku", rekao je Drecun.

Foto: TV VESTI

Kako kaže, želeli su da u praksi, bombardovanjem naše zemlje, postignu sve to bez odobrenja Saveta bezbednosti.

"Želeli su da realizuju sve to golom silom, realna ocena, kada pogledate šta se sve dešavalo, vidimo da se na Kosmetu vodila prava vazdušno-kopnena bitka", rekao je Drecun.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#Dušica Spasić

#Milovan Drecun

#TV Vesti