AKTUELNO

Koliko god da želimo da koronavirusa više nema, činjenica je da ćemo sa njim još dugo voditi bitku, kaže Nestorović za "Novo jutro".

U Kragujevcu i u Nišu u toku je borba lekara za bebu i dečaka od osam godina koji se, zbog koronavirusa, nalaze na respiratoru, Devojčica iz Kraljeva pokazala je simptome kovida-19 u trećem satu po rođenju, dok je mališan iz Vladičinog Hana danima bio na kiseoniku i zasad je stabilno.

Veljko Nestorović, urednik portala „Kosovo online“ kaže da su upravo ovo vesti kojih se svako od nas plaši.

- Ne želimo takve naslove i takve priče. Jedno je kada virus napada odrasle, a drugo kada udari na decu. Molimo se Bogu da mališani budu dobro i da se izbore sa koronavirusom. Svi bismo voleli da se ovako nešto ne dešava i mislim da, koliko god da želimo da se oslobodimo korone pre leta, očigledno je da će nas ona još dugo pratiti – kaže Nestorović za „Novo jutro“.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da su upravo zato važne vesti koje dolaze iz Torlaka.

- Zamislite da jedna Srbija proizvodi vakcine i jedina na Zapadnom Balkanu nudi četiri vrste vakcina. Usudili smo se da ne čekamo Evropsku uniju i Kovaks program, da sami nabavljamo vakcine, a sada i da ih proizvodimo. Naravno da smetamo – kaže urednik portala „Kosovo online“.

#Novo jutro

#Veljko Nestorović