AKTUELNO

Povodom današnje posete predsednika Srbije Banjaluci, Šešelj ocenjuje da je Vučićeva strategija da uravnoteži politiku između Draška Stanivuković i Milorada Dodika.

Vojislav Šešelj, predsednik SRS, ističe da je muslimanska propaganda decenijama usmerena na proglašavanje Srbije kao naroda koji je genocidan, dok sa druge strane, on objašnjava da o genocidu nema govora, niti dokaza.

- Muslimanska propaganda decenijama pokušava da Srbiju proglasi genocidnim narodom, međutim, čak i da je toga bilo, Republika Srpska je bila stvorena tri godine pre toga. Genocidne namere nikada nisu utvrđene. Trebao je da se postigne mirovni sporazum, da se strane trupe instaliraju u BiH. Tu je plasirana teza o genocidu. Tužba muslimanskog dela BiH protiv SRJ za genocid Međunarodnom sudu pravde je podnešena još 1992. godine, i nije moglo biti govora o genocidu - govori Šešelj.

Foto: TV Pink Printscreen

Povodom predsednikove današnje posete Banjaluci, Šešelj ističe da je uravnotežena politika kojom se Aleksandar Vučić vodi, ispravna odluka, obzirom na to da je njegov interes da Dodik i Stanivuković umesto sukoba, pronađu zajednički jezik.

- Povod Vučićevog putovanja, vidimo da je on ispravno shvatio da treba da vodi uravnoteženu politiku između Dodika i Stanivukovića. Dodika treba ubediti da interes Republike Srpske nije u sukobima sa Stanivukovićem, već treba da pronađu zajedinčki jezik - objasnio je Šešelj.

Foto: TV Pink Printscreen

Povodom veze Dake Davidovića i Vuka Jeremića, Šešelj ističe da je po savetu Mila Đukanovića, Daka počeo da finansira opozicionare.

- Ja se ne bojim nikoga. Daka je po sugestiji Mila Đukanovića rešio da odreši kesu, pa je počeo da finansira Vuka, ali on mu je najskuplja opcija, jer je navikao da živi na visokoj nozi. Interesantno je da su pre Vuka, kod Dake išli Boško Obradović, pa Nemanja Šarović i obojicu je odbio - komentarisao je Šešelj.