AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su nastojanja iz Prištine da non-pejper o Kosovu i Metohiji pripišu zvaničnom Beogradu perfidni pokušaj da se prikrije njegov pravi autor.

Takav dokument nije se pojavio ni u jednom beogradskom mediju, već u prištinskim medijima i to dan nakon što je obelodanjeno kada će biti nastavljeni pregovori, naveo je Petković u izjavi za medije.

"Zato bi Prištini bilo bolje da se dobro pripremi za dijalog, a Aljbinu Kurtiju da današnji razgovor sa briselskim zvaničnicima vodi u duhu normalizacije odnosa sa Beogradom, nego što energiju rasipa na lažne vesti", ukazao je Petković.

On je istakao da Beograd ostaje pri čvrstoj poziciji da su pregovori i dijalog jedini put ka pronalaženju trajnog i održivog rešenja, a to se, kako napominje, ne može postići nikakvim tajnim dokumentima ili nečijom listom želja.

"Pođednako kao što predsednika Aleksandra Vučića niko pritiscima i ucenama ne može naterati da prizna takozvano Kosovo", poručio je Petković, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je ranije da su svi non pejperi i ideje koje su u njima predstavljene destabilizujući za region, a da im je, kako tvrdi, izvor u Srbiji.

#Kosovo i Metohija

#NON PEJPER

#Petar Petković