AKTUELNO

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, rekao je za Pink da u normalnom političkom društvu borba protiv kriminala ne bi smela da se povezuje sa politikom.

- To je nešto što tangira čitavo društvo, i upravo zato to ne sme da bude tema političkih razmirica. Tu bi sve stranke trebalo da budu ujedinjenje u toj borbi. Ovde imate situaciju u kojoj se svaka tema zloupotrebi i izbaci na politički teren - kaže Krstić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Energetski potencijal Srbije

Krstić se takođe osvrnuo i na energetske kapacitete Srbije, i objasnio šta velika nalazišta litijuma mogu da znače za Srbiju. - Litijum je nama poput nafte. Pronalazak ili korišćenje litijuma u Srbiji je kao nafta u arapskim zemljama pre 80-90 godina - rekao je on.

Krstić je prokomentarisao hapšenje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i reakcije pojedinih medija koji brane ovakve kriminalce.

- Takvo ponašanje pojedinih medija je potpuno neprofesionalno, protiv svih kodeksa novinarstva. Ali ovde nema čak ni novinarskih udruženja koja su čitala kodeks da bi neko mogao da ospori takve tekstove koji nemaju pouzdane izvore. To je jedna opšta manipulacija i muljanje sa pokušajem da se teme koja je od vrhunskoh interesa za državu, a organizovnai kriminal je opštedruštvena opasnost, pretvori u političku i stranačku razmiricu u susret izborima - naveo je Krstić.

Časlav Ristić, forenzičar, istakao je za Pink da se poseban akcenat, kada su u pitanju organizovane kriminalne grupe stavlja na prikupljnje svih potrebnih dokaza.

Foto: TV Pink Printscreen

- Veoma je teško prikupiti sve dokaze na licu mesta, ali mislim da tužilaštvo u ovom slučaju ima dosta dokaza za sve što je navedeno u optužnici - rekao je Ristić.

Uglješa Mrdić, poslanik SNS u Narodnoj skupštini Srbije, rekao je za Pink da svako normalan u Srbiji treba da podrži borbu protiv mafije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovu borbu predvode predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin. Mi tu vidimo ozbiljne rezultate koji su postignuti. Odvratno je da jedan deo opozicije i deo medija daje punu podršku ovim mafijašima koji se nalaze iza rešetaka i koji su u bekstvu, a pripadaju klani Bleivuk-Miljković-Zvicer - rekao je Mrdić

Ljuban Karan, penzionisani potpukovnik KOS-a, prokomentarisao je za Pink da veruje da je bitno znati ko je unutar MUP-a omogućavao kriminalnim organizacijama neophodne informacije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovaj spoljni faktor nastoji da koristi sad ove unutrašnje strane koje se povezuju. To je kriminalni kavački klan i ove političko-tajkunske grupe koje su veoma jake, imaju sredstva informisanja i masovno ih koriste kao propagandnu mašineriju - rekao je Karan.

#Nebojša Krstić

#Novo jutro

#Uglješa Mrdić

#Časlav Mrdić

#Časlav Ristić