AKTUELNO

Dejan Kesar, narodni poslanik, izjavio je danas da je Dragan Đilas opet bezuspešno pokušao da svojoj tajkunskoj "stranci" i sebi napravi odstupnicu od još jednog izbornog neuspeha.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Očigledno je da nikoga u toj tajkunskoj skupini ne zanimaju izbori, građani i Srbija. Dragana Đilasa, Mariniku Tepić i ostale na njihovom platnom spisku jedino i isključivo zanima kako da bez izbora dođu na vlast, da bi ponovo pljačkali građane Srbije. Njih ne zanima da ljudi bolje žive, da plate i penzije budu veće, njih zanima samo da oni lično imaju još više stanova i još više skupih automobila. Malo im je, izgleda, po 30 stanova širom Beograda i malo im je automobila od 100.000 evra. Malo im je bilo što je firma Dragana Đilasa, direktno sarađujući sa gradskim preduzećima i ustanovama dok je on bio gradonačelnik, prihodovala 619 miliona evra. Sada žele još, i to bez izbora, mimo volje naroda. Svi se vrlo dobro sećamo kako nam je bivši tajkunski režim predvođen Draganom Đilasom potrošio 10 godina života. Potrošio, da bi se oni enormno obogatili a narod doveli na rub egzistencije.

Danas je Srbija jedna ozbiljna, finansijski stabilna država, neuporedivo snažnija i poštovanija nego za vreme vladavine tajkuna i lopova. Danas Srbija može da se pohvali sa prosečnom platom od 550 evra, danas Aleksandar Vučić otvara nove fabrike širom cele Srbije, otvara nova radna mesta, dok je u vreme Dragana Đilasa 500.000 naših građana ostalo bez posla. Kada Đilas govori o izbornim uslovima, koji su danas mnogo bolji nego u njegovo vreme, on ne krije da mu je jedini zahtev dobijanje televizija sa nacionalnom frekvencijom, još medija, još njegovog privatnog biznisa. Da bi opet preprodavali sekunde po ustaljenoj lopovskoj šemi, da bi pare građana Srbije završile u njihovim džepovima. Nije im strano ni da pozivaju po ko zna koji put na proteste. Koje smo već videli, koji se uvek završavaju nasiljem, rušenjem, prebijanjem policajaca. Opet sa istim ciljem: "Ajde samo da dođemo na vlast bez izbora!". Narod nije glup, niti može da zaboravi šta je sve bivši tajkunski režim radio Srbiji i građanima duže od punih 10 godina. Ali isto tako građani Srbije znaju da je Aleksandar Vučić taj koji se svakodnevno bori da Srbija bude snažnija, bogatija, modernija, dok ga ti isti koji su već jednom uništili Srbiju napadaju. I ne samo njega, već i njegovu decu, brata i sve one koji imaju bilo kakve veze sa njim. Želja za novcem i vlašću je kod Dragana Đilasa patološka i tu nema pomoći.

Ozbiljna i odgovorna politika Aleksandra Vučića je učinila da se oslobodimo tajkunskih lanaca i da Srbija danas bude baš onakvo mesto kakvom smo je nekada samo zamišljali. Zato nemamo čega da se plašimo, već izbore čekamo mirno, sa uverenjem da će to biti još jedna ubedljiva pobeda, isključivo zahvaljujući volji građana Srbije. Oni se u ovoj zemlji pitaju, niko drugi.