AKTUELNO

Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun je u pozadini albanske dijaspore organizovana albanska mafija i da oni svojim delovanjem pripremaju teren za jednostrane poteze Prištine.

- Kada iskoristite resurse da bi stvorili potpuno negativnu sliku o jednoj strani, o sukobima koji su bili i na prostorima bivše Jugoslavije i na KiM ne ispuštate iz ruku sve što ste uradili jer je veliku energiju i napore i kapacitete trebalo uložiti da bi se sprska strana predstavila kao zločinačka grupacija. To su radili gotovo svi na zapadu - naveo je Drecun.

Ukazao je na pokušaje da se preokrene istina o događajima na KiM i dodao da taj narativ ostaje prisutan u onim zapadnim zemljama koje su inicirale rabijanje nekadašnje Jugoslavije i koje su poredno ili neposredno učestvovale u skubima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sastavni deo politike Aljbina Kurtija je priča o navodnom genocidu koji je počinjen na KiM, potpuno izmišljena i neutemeljena. On isistira na tome da bi prikrio aspekte brutalnog etničkog čišćenja koje je sprovedeno nad srpskim narodom na KiM i zločine koje su počinjeni od strane OVK čiji je i on bio pripadnik i kako bi gurnuo u stranu saznanja o tim zločinima koji će isplivati na suđenju pripadnicima OVK - navodi Drecun.

On je istakao da se sistematski vodi kampanja koja počiva na lažima da je Srbija izvršila nasilje nad Albancima tokom sugoba na KiM.

- Kada govorimo o albaskoj dijaspori moramo imati u vidu da u njenoj pozadini organizovana albanska mafija. Sa time se priprema teren za sve što se radi jednostrano na KiM - kaže Drecun.

#Milovan Drecun