AKTUELNO

Verica Bradić i gledaoci "Hit Tvita" i večeras su birali najvažniju objavu nedelje! Najveći pažnju privukao je predlog broj tri posvećen nabavci novog brzog voza.

Gošća ovonedeljnog 'Hit Tvita' Danica Grujičić je istakla da je koronavirus je bolest koja jede naš organizam.

Foto: TV Pink Printscreen

- Deo proizvodnje kovid vakcina se obavlja u Torlaku. Bila mi je velika želja da primim vakcinu koja je proizvedena u Srbiji. 100 posto mogu da tvrdim da ako se vakcinišete nećete zaglaviti na respiratoru - rekla je ona i dodala da ipak uvek postoje izuzeci.

Ona se osvrnula i na istoriju mutacija koronavirusa rekavši da su južnokorejski lekari pronašli čak sedam mutacija kovida na početku epidemije.

Strašno se psihološki odrazilo i na naše lekare na onkologiji jer je naš posao da spasavamo živote. Čim se pojavila vakcina apelovali smo na sve naše pacijente da se vakcinišu i da je potpuno svejedno koju vakcinu prime pacijenti - rekla je ona.

U "Hit Tvitu" gosdtuje i Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, koji je ove nedelje organizovao članovima delegacije, u kojoj je najviše bilo zdravstvenih radnika iz 18 srpskih gradova, a najviše iz Jagodine, boravak u Hurgadi. Tamo su posetili najveće znamenitosti i uživali u turističkoj ponudi grada Luksor.

- Protiv mene nije podneta nijedna krivična prijava niti me je iko optužio za zločine za koje me je optuživala Marinika Tepić. oni su imali uverenja kojima su pokušali da stvarjau laži i obmanjuju ljude - rekao je Marković.

Kako kaže nije ništa čudno da je Marinika Tepić imala takve izjave.

Sve što je ona govorila - lagala je. Rekao sam siledžiji Draganu Đilasu koji je tukao suprugu ispred dece zašto već jednom ne kaže odakle mu tolike pare i kako je zaradio 619 miliona evra - rekao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

PREDLOG BROJ JEDAN - HRVATKSI SVEDOCI

- Hrvatima Srbi smetaju zbog rezultata koje je Srbija ostvarila zahvaljujući radu Aleksandra Vučića. Očigledno je da hrvatski političati zagovaraju militantnu politiku - rekao je Marković.

Istakao je da su ovakvi napadi postali učestali od kada je na vlast u Hrvatskoj došao Zoran Milanović.

- Ja želim da pošaljem poruku građanima u Hrvatskoj da ne slušaju političare u Hrvatksoj, da ne kopaju stare rane. Mi treba da se takmičimo u sportu, a ne da slušamo takve laži koje izmišljaju. U te laži niko ne veruje - rekao je Marković:

- Zaštitnik građana i Hrvatski parlament treba da donese neku odluku o takvim izjavama koje se šalju iz Hrvatske - rekao je on.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je govoreći o napadima iz Hrvatske ocenio da je dato previše prostora jednoj nesuvisloj neistini.

Grujučić je ocenila da ne treba obraćati previše pažnje na ovakve stvari.

- Urađeno je mnogo dobrih stvari, ja to vidim u zdravstvu - istakla je ona.

PREDLOG BROJ DVA - ANTIVAKSERI

Grujičić je istakla da je okupljanje ispred stanova članova Kriznog štaba nedopustivo.

- Volela bih da kolege koje su protiv vakcine ili zagovaraju neku drugu terapiju dođu neku emisiju sa ljudima koji leče kovid pacijente, pa tu iznesu svoje mišljenje. Na internetu mogu svako može imati mišljenje o svemu, pa i o onom o čemu ne znate ništa - rekla je Grujičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodala, ovaj talas je pokazao da vakcina štiti od respiratora i od najtežih oblika bolesti.

- Sada zaista ne vidim šta je sada problem da se primi vakcina, pandemija ulazi u drugu godinu - istakla je Grujičić i dodala da razume ljude koji su zbunjeni, ali da je evidentno da je 95 odsto ljudi koji su na respiratoru nevakcinisani.

Prema njenim rečima, ako bi onkologija ušla u kovid to bio kraj, srušio bi se zdravstveni sistem.

Najveće žrtve kovida biće onkološki pacijenti, kardiovaskularni i hronični bolesnici - naglasila je Grujičić.

Čanak je ocenio da je doći pred bilo čija vrata nedopustivo.

- Kada se krene na kuću, nema dalje. Zaboravilo se da je kućni prag svetinja - dodao je on i naglasio da ne razume zašto se po hitnom postupku ne donese zakon o društveno kroisnom zakonu, po kojem bi svi ti koji ne veruju da korona postoji radili u kovid bolnicama.

Palma je naveo da su se u čak i beduini u Egiptu vakcinisali.

- Zašto mi nismo? Šta nama fali? To je zdravstveni državni udar - rekao je Palma i dodao da okupljanje ispred kuće epidemiologa Predraga Kona daje za pravo ostalim članovima Kriznog štaba da budu u strahu.

PREDLOG BROJ TRI - 200 NA SAT

Grujičić je izrazila nadu da se na tome neće završiti.

- Brze pruge, dobre škole, brz internet, porodična medicina, to je ono što je potrebno Srbiji - istakla je ona.

PREDLOG BROJ ČETIRI - GRADONAČELNIK

Čanak je naveo da su njegov pokojni otac i Branko Pešić bili prijatelji.

- Gradonačelnici su imali velika ovlašćena, ali firme su bile društvene i tu se prikupljanje sredstava radilo sa manje demokratičnosti nego danas - istakao je Čanak.

Palma je naveo da zamenika gradonačenika Gorana Vesića pojedinci mogu da mrze, ali se on budi ujutru sa 10 ideja.

- Pokretna kancelarija obilazi svaku mesnu zajednicu, tako se rešavaju problemi. On je prototip nekog novog gradonačelnika. Beograd je dvomilionski grad i teško je da svi budu zadovoljni - istakao je Palma.

Glasanje:

Ovako su glasali gledaoci "Hit Tvita" koji su se uključili uživo u emisiju:

Aleksandar iz Novog Sada je glasao za treći predlog.

Suzana iz Kruševca je takođe glasala za predlog broj tri i dodala da je to način da se brže stigne do određenih destinacija.

Marija iz Knića je glasala za predlog broj tri i istakla da su brze pruge neophodne Srbiji.

Čanak je glasao za predlog broj dva, kao i Plama, dok je Grujičić glasala za predlog broj tri.

Najveći broj glasova dobio je predlog broj tri.

Za predloge možete glasati na fejsbuk stranici Hit Tvit, kao i na tviter nalogu hit_tvit.