AKTUELNO

Andrija Mandić jedan od lidera Demokratskog fronta ističe da incijativa ''Otvoreni Balkan'' jeste važna jer, kako kaže, ko god da se priključi inicijativi, ima koristi i dobiti, čemu stremi i Crna Gora.

Mandić navodi da od samog pojavljivanja inicijative, Crna Gora jeste želela da bude deo iste, međutim, nažalost, politika koja važi u Crnoj Gori nije mogla protiv uticaja stranih sila.

Nadali smo se da će posle pada Mila Đukanovića doći do promena, međutim, neke stvari ostale su iste - rekao je Mandić.

Kako je dodao, poseta Krivokapića Beogradu jeste bitna, ističući da odnosi Crne Gore i Srbije moraju biti još bolji, kao odnosi kakve neguju građani dve zemlje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi želimo da kroz izbor nove Vlade, predložimo partnerima da se priključimo inicijativi Otvoreni Balkan - zaključio je Mandić.

Ivona Talevska predsednica Makednoske asocijacije novinara osvrnula se na ostavku premijera Zorana Zaeva, ističući da pojedini pokušavaju da ga zadrže na staroj poziciji, ali da je u zemlji i dalje sve neizvesno.

- Sve je neizvesno, mada je za narod, reforme i sve ostalo, bilo dobro da izbori budu održani - rekla je Talevska.

Kako je dodala, inicijativa "Otvoreni Balkan" trenutno najviše znači Severnoj Makedoniji, jer je, kako je navela, Severna Makedonija dosta nazadovala u prethodnih nekoliko godina, dok su Albanija i Srbija u dosta boljoj poziciji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija ima 20 odsto veće plate nego što su u Makedoniji. Javni dug od BDP -a je prešao 60 odsto - rekla je Talevska potom.

Zoran Milivojević, diplomata navodi da poseta Zdravka Krivokapića Beogradu, jeste važna, jer je ona uvod u odnosima dveju zemalja, posle izbora, ali i promene vlasti.

- Ova vlast je trebala da predstavlja početak normalizacije odnosa - rekao je Milivojević.

Kako je dodao Milivojević, ne postoji ni jedan razlog da odnosi Crne Gore i Srbije ne budu na najvišem nivou.

Foto: TV Pink Printscreen

- Posle posete je sve jasno. Sa srpske strane više nema problema, i vreme je da se odnosi dovedu na nivo kakav zaslužuju. Ako biste pitali narod to bi trebalo da bude završena priča - naveo je Milivojević.

Autor: