AKTUELNO

Veoma smo zadovoljni agrarnim budžetom za 2022. godinu od 62 milijarde dinara, budući da je za petinu veći od prethodne godine što potvrđuje da je poljoprivreda državni prioritet, tvrdi Jelena Blagojević, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

- Država Srbija i ministarstvo poljoprivrede ovim gestom pružaju rekordnu podršku srpskoj poljoprivredi i otvaraju mogućnost za razvoj i napredak. Moram da istaknem koliko smo zahvalni za razumevanje značaja razvoja agrara predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki, ministru finansija i predsedniku Odbora za poljoprivredu Narodne Skupstine. Ne treba zaboraviti da je Srbija zemlja u kojoj je poljoprivreda strateška grana u koju vredi ulagati. Rast BDP-a veći od sedam odsto ove godine je glavni preduslov koji smo ispunili za snažniju finansijsku podršku našim građanima. Naši planovi nisu kratkoročni jer se trudimo da stvaramo perspektive koje će doneti trajno poboljšanje uslova rada poljoprivrednika i prosperitet srpskog sela.

Ministarstvo poljoprivrede započelo je i izradu nacrta Nacionalnog programa za poljoprivredu za period 2022-2024, čije usvajanje je planirano početkom sledeće godine - zaključuje Blagojević.