AKTUELNO

Nebojša Čović, bivši šef Koordinacionog tima za KiM i prvi čovek KK Crvena zvezda objašnjava da zabrinjava ćutanje Evropske Unije na neprekidne i kontinuirane provokacije koje stižu iz Prištine kao i njihovih zvaničnika.

Čović je prokometarisao nedavnu Kurtijevu izjavu, kada je rekao da su njihove vojne strukture spremne da pomognu Amerikancima, ako dođe do tzv. lažne invazije Rusije na Ukrajinu.

- Nepriznata teritorija, ko su oni, šta su? Imaginarna, ilegalno formirana bezbednosna struktura formirana na našoj teritoriji! - kaže Čović.

Govoreći o tzv. Velikoj Albaniji, Čović ističe da to pokušava da stvori jedna okupirana teritorija oteta od Srbije.

- Niko ne pominje Veliku Albaniju. Ko će da dozvoli pravljenje Velike Albanije, kidanjem i otimanjem dela teritorije međunarodno priznatih država? - dodao je Čović.

Foto: TV Pink Printscreen

Čović je prokomentarisao i dešavanja u svetu, dodajući da je demokratija definitivno ugrožena, a dodatno je ugrožena i pandemijom koronavirusa i globalnim promenama.

- Kada god su propadala neka carstva koja su imala hegemonsku avrijantu, uvek je bilo uzbudljivo. Ovaj Samit ima za cilj da napravi politiku na naše i njihove, što se tiče političkog unutrašnjeg plana. U Americi ne cvetaju ruže, jer uoči Samita je u 19 država došlo do brojnih promena. To pominjem jer Amerika drži predavanja, a zapravo se kod njih svašta događa - kaže Čović.

Čović je naveo da je interesantan i najnoviji pakt Amerike, Australije i Velike Britanije.

- Oni žele da pripoje i Zapadni Balkan, ali Zapadni Balkan i veliki broj zemalja u EU ne želi da bude brat ili sestra u SAD, oni žele samostalnost - dodao je Čović.

Autor: