AKTUELNO

Pre više od jednog veka, Srbija se našla među prvih pet zemalja sveta koje su upotrebile vazduhoplove u borbenim dejstvima.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas svim pripadnicima RV i PVO čestitku povodom 24. decembra, Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. U čestitki se kaže:

- Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar - Dan vida.

Pre više od jednog veka, Srbija se našla među prvih pet zemalja sveta koje su upotrebile vazduhoplove u borbenim dejstvima.

Tokom vremena, ponosno ste negovali i pronosili tradiciju vaših predaka sačuvavši disciplinu, odgovornost, stabilnost koje i danas neupitno krase vaše pripadnike, zbog čega jedinice vašeg vida i spadaju u najreprezentativnije i najsnažnije uporište Vojske Srbije.

Na nedavno održanom prikazu sposobnosti dela vaših jedinica, imali smo prilike da vidimo koliko se isplatilo dosadašnje ulaganje države u modernizaciju Vojske Srbije i uveravam vas da ćemo nastaviti sa jednakim investicijama i u narednom periodu, kako bi naša avijacija bila još bolja i snažnija.

Čestitam vam praznik u želji da i dalje postižete zavidne rezultate i doprinosite razvoju operativnih sposobnosti Vojske Srbije, ali i sigurnosti svih građana naše države - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

#Aleksandar Vučić