AKTUELNO

Nakon sastanka sa ministarkom Nemačke Elenom Berbok, kao i zajedničkom obraćanju povodom današnjeg susreta, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, odgovarao je na pitanja medija.

Vučić, je govoreći o dešavanjima u Ukrajini, istakao da Srbija sa tamošnjom situacijom nema veze, kao i da ništa pogrešno noje uradila.

- Kod nas ima Međunarodnog prava i poštovanja normi, baš kao što ih je Ukrajina poštovala, tako i Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. I podržali smo izjavu gde je rečeno da je neprihvatiljiv napad i ugrožavanje integriteta. Nismo to uradili jer nekoga volimo ili ne, već jer su to norme Međunarodnog javnog prava - rekao je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o sankcijama, Vučić navodi da je povodom toga takođe govorio sa gospođom Berbok.

- Srbija ni na koji način nije uradila ništa što bi povredilo Ukrajinu, Srbija je podržala ono što je podržala EU. Srbija se ponaša odgovorno, ne preti i ne izaziva sukobe, a tako će i nastaviti - rekao je Vučić.

Govoreći o dobrovojcima, Vučić ističe da je zabranjeno bilo kakvo učešće naših građana u tuđim ratovima, koji ne podrazumevaju odbranu Republike Srbije, a da će svako ko uradi suprotno, biti kažnjen u skladu sa zakonom.

- U ovo današnje vreme, malo ko želi bilo koga da čuje osim sebe, tako da mnogo hvala gospođi Berbok. Što se nas tiče čuvaćemo mir i stabilnost u regionu, i štititi državne i nacionalne interese - rekao je Vučić.

Autor: