AKTUELNO

Odnos Srbije i Slovenije je dobar pokazatelj kakva bi trebala da bude saradnja balkanskih zemalja, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Predrag Jeremić, urednik portala Embargo.

Komentarišuću posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Sloveniji, kao i poruke koje dolaze tim povodom iz te zemlje, Jeremić je rekao da je to pravo osveženje, nakon nedelja o kojima se priča samo o lošim stvarima u Evropi.

- Ovo je pozitivna priča i dokaz da se i lepe stvari dešavaju na Balkanu, kao i dokaz da balkanske zemlje nisu potpale u ratnu psihozu, u taktiku odmazde prema Rusiji, i sa druge strane pokušaj da se pomogne Ukrajini – rekao je Jeremić.

Kako kaže, to je dobar pokazatelj saradnje balkanskih zemalja onakve kakva bi trebala i da bude.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dobro je da se ova politička priča odvija uprkos dešavanjima u Evropi. Naravno da tu stalno ima nekih pokušaja da se destabilizuju balkanski odnosi i da se Srbija stavi predstavi kao neki krivac – rekao je Jeremić.

On dodaje da je Slovanija izabrala svoj put kao nezavisna država, ali je, kako kaže, pokazala da sa Srbijom može da sarađuje u svim pogledima, kao i da će se to tek razvijati i biti dobar putokaz i za ostale balkanske zemlje.

- Odnosi Srbije i Slovenije su dobar pokazatelj i putokaz i za „Otvoreni Balkan“, iako neki pokušavaju da ga opstruiraju – rekao je Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vladimir Marinković, narodni poslanik, rekao je da su odnosi Slovenije i Srbije dobar primer da je moguća dobra i vrlo korektna saradnja na regionalnom nivou.

- Ekonomska saradnja je sve bolja i bolja, imamo sve više investitora iz te zemlje. Samo ako je i bilo bilo kakvih tonova i glasova iz Slovenije, bili su to glasovi podrške – rekao je Marinković.

Kako kaže, saradnja je na dobrom nivou, ima prostora i za napredak, dodaje da nam je Slovenija dobra podrška na putu ka EU.

Autor:

#Novo jutro