AKTUELNO

Hrvatska zaboravlja da su najteži zločini nad Srbima počinjeni na njenoj teritoriji.

Preteća izjava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da će Srbija, kao kandidat za članstvo u EU, zažaliti što je podigla optužnicu protiv četiri hrvatska oficira zbog ratnog zločina ponovo je zapalila atmosferu na relaciji Beograd-Zagreb.

Tim povodom predsednik Aleksandar Vučić je poručio da nikada neće prestati da traži pravdu za pobijenu srpsku decu. Kako je rekao, Hrvati misle da imaju pravo da određuju drugima šta će da rade, ali da je prošlo vreme kada je srpsko rukovodstvo pred njima puzilo.

- Zamislite vlast u Hrvatskoj, u državi koja je članica Evropske unije, a koja želi političku trgovinu na kostima dece – prokomentarisao je zamenik glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“ Milan Babović.

Foto: TV Pink Printscreen

U ovom slučaju racionalno objašnjenje se gubi, kaže Babović, iako postoji poneki glas razuma u Hrvatskoj, poput advokata Anta Nobila koji kaže da se evropske vrednosti ne mogu graditi na prećutkivanju nečega za šta postoji objektivna krivica hrvatske vojske i vrha.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović verovatno je juče probao kokain sudeći prema govoru i budući da ispada da mu dečje žrtve ne znače ništa, kaže za „Novo jutro“ direktor deska i glavni i odgovorni urednik „Objektiva“ Duško Vukajlović.

- Milanović priča svoju priču, a slažem se sa jednom rečenicom koju je dobro započeo, ali je nije dobro završio: rekao je da Srbija ne treba da sudi pilotima i da će nas zato blokirati na putu ka EU, a trebalo je da kaže da ne treba Srbija da sudi, već da će to oni uraditi – kaže Vukajlović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ubiti ijednog nenaoružanog civila je strašan zločin, a kamoli bombardovati izbegličku kolonu u kojoj su bila i deca, ističe urednik „Objektiva“. Dodaje da se jedan od pilota oglasio, negirao krivicu, ali da je priznao da je reč o strašnom zločinu. Ipak, hrvatski predsednik ne želi da prihvati težinu zločina i čak se „sa njim sprda“.