AKTUELNO

U odnosu na 2012. godinu, situacija na KiM je mnogo bolja, čak 23 zemlje su povukle priznanja nezavisnosti, a čak i one sile koje i dalje nisu povukle, sada razumelu koji su srpski interesi, rekao je za PINK član predsedništva Goran Vestić

Vesić je rekao da problem na Kosovu i Meohiji postoji vekovima i da je iz godine u godinu sve teže.

- Međutim, u odnosu na 2012. godinu, situacija je mnogo bolja, čak 23 zemlje su povukle priznanja nezavisnosti. Čak i one svetske sile koje je priznaju, sada razumeju da treba uvažiti legitimne srpske interese i da je nemoguće doći do nekog rešenja na KiM, bez interesa Srbije – rekao je Vesić.

Kako kaže, zaustavljeno je iseljavanje Srba sa KiM, oni govore jednim glasom što je veoma značajno.

Foto: TV Pink Printscreen

- Treba čestitati svim članovima Srpske liste koji ulažu ogromne napore da Srbi budu ujedinjeni, i to je garancija da ćemo u razgovorima koji slede uspeti da nađemo rešenje koje će biti dobro i za Srbe i za Albance – rekao je Vesić.

Novinar Večernjih novosti, Dragan Vujičić, rekao je da je sve pokušaj da se Srbija upozori na moć Kvinte, da se iskoristi njen položaj u novom poretku zemalja.

- Sve je pravljenje geopolitičke pozornice za neka nova događanja. Nije za paniku, za strah, treba ostati budan i ne treba nasedati na provokacije – rekao je Vujičić.

Vesić je rekao da je Kurti čovek koji se „ušunja“ na sever Kosova, umesto da razgovara sa svim građanima.

Foto: TV Pink Printscreen

Sa druge strane, dodaje, u Beogradu predsednik Vučić ima sastanke na svetskom nivou.

Elizabeta

Vesić je rekao da je kraljica Elizabeta obeležila jednu epohu, dodaje da je sasvim sigurno to svetska vest broj jedan, s obzirom da je najdugovečniji vladar. Kako kaže, umrla je u teškom periodu i za Veliku Britaniju i za Evropu. - Vreme koje dolazi i koje nas čeka biće turbulentno i veoma teško. Njenim odlaskom kao da je nagovestila dolazak neke druge epohe u kojoj ništa više neće biti isto – rekao je Vesić.

Autor: