AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, govoreći o razgovorima u Briselu, kaže da je veliki uspeh srpske države i našeg predsedsednika Aleksandra Vučića to što je juče postignuto u Briselu.

Vučićević je rekao da je postignuto mnogo, iako mnogi govore drugačije i to osporavaju.

- Juče su mnogi, ne samo hejteri u Beogradu, već i moćnici na zapadu, da Srbiju označe i proglase kao jednog jedinog krivca i da posle toga krene nekakva kaznena politika prema Srbiji. To se nije desilo zahvaljujući politici predsednika Vučića, zahvaljujući umešnosti predsednika Vučića - izjavio je Vučićević za Novo jutro TV Pink.

Kako kaže, mi juče nismo obeleženi kao krivci zahvaljujući predsedniku Vučiću, već smo se pokazali i ostali konstruktivan partner.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neki su najavljivali da će juče da bude potpisana nekakva kapitulacija, ili da će nas vratiti u devedesete. Mi danas imamo situaciju da dolazi u Beograd komesar Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliver Varheji i potpisuje sa nadležnima iz Vlade grant od 600 miliona evra iz evropskih fondova - navodi Vučićević.

Prema njegovim rečima, to je jedan od rezultata pametne, mudre, odgovorne državne politke.

- Mogu ovi hejteri sada da pričaju šta hoće, kao što su pričali juče i prethodnih dana - ističe Vučićević.

On pita kako je moguće da iko priča o tajnim pregovorima posle svega i dodaje da o francusko-nemačkom planu niko nije pregovarao, nego da je on napisan i donet kao gotova stvar.

Foto: TV Pink Printscreen

- Predsednik Vučić najgori mogući scenario svojom mudrom i pametnom politikom izbegava i Srbija je danas na najboljem mogućem putu i dalje. Srbija nije pristala ni na kakvu kapitulaciju. Srbija nije ništa potpisala. Kurti je juče u Briselu poražen i njega je naš predsednik razmontirao na sastavne delove - naglasio je Vučićević.

Kako kaže, Kurti je došao sa idejom da navede evropske predstavnike da nešto potpiše, a to se nije desilo jer je predsednik Vučić uspeo da se izbori da se najpre priča o implementaciji.