AKTUELNO

Vojska Srbije je u poslednjih desetak godina prešla mukotrpan put od vojske čiji su tenkovi topljeni, a avioni skupljali paučinu u skladištima do najjače vojne sile u regionu, sa najmodernijim oružjem i oruđem, sofisticiranom tehnologijom i sa platama vojnika, oficira i osoblja koje kontinuirano rastu - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Sve ovo potvrđuju renomirane međunarodne organizacije, ali i uspesi vojnih vežbi naših oružanih snaga u praksi. Svako ko govori drugačije služi se lažima, falsifikatima I insinuacijama i deo je specijalnog rata koji se vodi protiv bezbednosnih struktura Srbije sa ciljem njihove diskreditacije" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da su na udaru posebno predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević, jer su postigli velike rezultate u oblasti odbrane i uživaju veliko poverenje građana naše zemlje.

,Po naredbi predsednika Vučića ministar Vučević je prošle godine je uspešno predvodio neutralizaciju dva drona poslatih sa teritorije Kosova i Metohije, a koji su imali za cilj da destabilizuju centralnu Srbiju. To može samo ozbiljno opremljena, naoružana u motivisana vojska koja je uvek u stanju da zaštiti svoju zemlju. Vojska Srbije i ministar Vučević, treba reći otvoreno, smetaju onima koji žele da proteraju Srbe sa Kosmeta i da tom prilikom država Srbija ne bude u stanju da ih zaštiti" - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podseća da će država u oblasti odbrane zemlje angažovati čak 5.000 specijalaca koji će imati plate preko 2.000 evra.

,,Govoriti o smanjenju broja vojnika i oficira i pogoršanju njihovog životnog standarda danas je apsurdno. U svakoj profesiji ljudi dobijaju posao i daju otkaze, to je prirodan proces, ali ne mogu izolovani slučajevi biti reper za opšte stanje u vojsci koje je, podvlačim, bolje nego ikada i bolje nego u mnogim zemljama u okruženju koje su deo NATO" - zaključio je Đurđev.

#Aleksandar Đurđev