AKTUELNO

On je ocenio da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji došla u pravom trenutku i u dramatičnim okolnostima.

Svojom posetom Kosovu i Metohiji samo nekoliko dana posle ubistva Olivera Ivanovića, predsednik Aleksandar Vučić šalje poruku tamošnjim Srbima da je Srbija uz njih i da je spremna da pomogne njihov opstanak u sredinama u kojima žive, rekao je Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

Milovan Drecun je ocenio da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji došla u pravom trenutku i u dramatičnim okolnostima.

Kada je u pitanju istraga o ubistvu Olivera Ivanovića, predsednik skupštinskog odbora za KiM je rekao da albanska strana verovatno neće podeliti značajnije informacije iz istrage o ubistvu.

Foto: Informer

Govoreći o osnivanju Specijalnog suda za ratne zločine takozvane OVK, Drecun kaže da veruje da će taj sud biti formiran.

Smatra da je iskren politički pritisak SAD i drugih zapadnih zemalja na Albance da ne ponište Zakon koji predviđa osnivanje tog suda, jer bi, kako je rekao, to bio "ozbiljan politički šamar Vašingtonu".

Tome ide u prilog, navodi Drecun i izjava Vilijama Vokera da je "došlo vreme da se politička scena na Kosovu i Metohiji pročisti, jer sadašnja postavka onemogućava napredak KiM-a".

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#Milovan Drecun

#Poseta

'