AKTUELNO

Zdravko Ponoš je poslednja osoba koja ima pravo da prigovara aktuelnoj vlasti u vezi sa tim kako će raspolagati sa ruševinom Generalštaba i drugom državnom i vojnom imovinom, a posebno ne onom koja je stradala tokom agresije NATO-a, istog onog čiji je agent uticaja Ponoš kasnije bio, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da je Ponoš sinonim za destrukciju Vojske Srbije koja je u vreme kada je on bio načelnik generalštaba ostavila bez hleba preko 20.000 vojnika i čiji avioni i helikopteri neretko nisu mogli ni da polete.

- Kada je reč o našim vojnim službama, odnosno o VOA i VBA, ali i onim civilnim, zaprepašćujuće čak i za figuru Ponoša je to što isti nikada nije pozdravio njihovu akciju razbijanja hrvatske špijunske mreže u Srbiji, niti je kada osudio divljačke izlive šovinizma Aljbina Kurtija prema Srbima - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podvukao je da su za Ponoša i Borisa Tadića koji ga je svojevremeno ,,gurao" tokom karijere predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Miloš Vučević misaone imenice i nedostižni parametri u oblasti razvoja i progresa i države i vojske.

- Imamo najsavremeniju i najmoćniju vojsku u regionu, vojsku koja je sposobna da neutrališe sve spoljne pretnje, vojsku u kojoj plate oficira i vojnika rastu nekoliko puta godišnje, zar mislite da će insinuacije ljudi poput Ponoša narušiti ugled Srbije i njene vojske? Naravno da neće, ali neće ni ukaljati Ponošev, jer je isti odavno pao na najniži mogući nivo - zaključio je Đurđev.