AKTUELNO

Pokret socijalista saopštio je danas da "propali dosovski političar" - lider Narodne stranke Vuk Jeremić - nije propustio priliku da svoju posetu Njujorku iskoristi kako bi ponovo napao svoju državu.

- Jeremić koji za sebe kaže da je veliki patriota je na najveći hrišćanski praznik u američkim medijima svoju državu predstavio kao despotsku i zatvorenu, najgoru na Balkanu. Jasno je da je Jeremić uvek spreman da laže i da bude protiv svog naroda i države samo da se dodvori strancima i to nas baš ni malo ne čudi - ističe se u saopštenju.

Pokret socijalista navodi da Jeremić, kada je mogao da kao srpski ministar ide po mišljenja u strane ambasade, da izda Kosovo i Metohiju i prevari Rusiju, da protera UNMIK i dovede Euleks, "da sa svojim dosovskim prijateljima Vučiću ostavi opljačkanu Srbiju pred bankrotom" - zašto bi mu bio problem da u svetu o svojoj državi i narodu govori najgore.

- Aleksandar Vučić će i pored ogromne količine mržnje, zavisti, laži i zlobe koju dosovsci svakodnevno ispoljavaju prema njemu, nastaviti da se državnički i dostojanstveno bori za svoj narod i za očuvanje celovitosti i nezavisnosti svoje zemlje. Vučić je državnik sa jasnom vizijom, a dosovac Jeremić će uvek ostati sitni politikant koji blati svoju državu po svetu - navodi se u saopštenju.

Jeremić je za američki časopis "Nešenel interest" izjavio da je na Zapadnom Balkanu na snazi aranžman između lokalnih "stabilokrata" i dela evropskih funkcionera i političara koji "okreću glavu od rastuće diktature u regionu", uz tvrdnju da predsednik Srbije "vlada despotski".

Pročitajte još: Jovanov: Jeremić je naneo Srbiji nenadoknadivu štetu vođenjem šibicarske spoljne politike!

#Pokret socijalista

#Vuk Jeremić

'