AKTUELNO

Za sada nije poznato da li je neko stadao u kućama na koje je avion pao.

Zvaničnici pakistanskog civilnog vazduhoplovstva saopštili su danas da su dve osobe preživele pad putničkog aviona sa 98 putnika i članova posade koji se srušio u stambenoj oblasti grada Karači.

Lokalne vlasti su ranije danas navele da su svi putnici stradali. Međutim, lokalne televizije su prenele izjavu jedne osobe na licu mesta koja je rekla da ima preživelih.

U prvim izveštajima navodilo se da je avionu bilo 107 putnika i članova posade, ali je kasnije precizirano da je bio 91 putnik i još sedam članova posade.

Gradonačelnik Karačija Vasim Ahtar izjavio je da je nekoliko kuća uništeno u padu aviona pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines). Za sada se ne zna da li je neko stradao u tim kućama.

Avion je leteo iz grada Lahore prema međunarodnom aerodromu Džinah u Karačiju, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je pilot dao uzbunu pošto je avion ostao bez jednog motora.

Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je Pakistan ponovo pokrenuo komercijalne letove unutar zemlje. Te veze su bile u prekidu više od mesec dana zbog epidemije korona virusa.

U Pakistanu se relativno često dešavaju avionske i helikopterske nesreće. Poslednja avionska nesreća dogodila se u decembru 2016. godine. Tada se avion iste kompaniije, PIA, srušio u planinskoj oblasti na severu.

Poginulo je 47 osoba.Najgora nesreća se dogodila 2010. godine. Avion Erbasa 321 na relaciji Karači-Islamabad, srušio se neposredno pre sletanja. Tada su stradale 152 osobe.

#Avion

#Nesreća

#preživeli

'