AKTUELNO

Anđela Ašanin, inspirisana Međunarodnim danom žena, rešila je da prolaznicama i radnicama u lokalima glavnog grada uruči cveće, pod geslom – Žena ženi.

Međunarodni dan žena ili Osmi mart nastao je kao dan borbe za ljudska odnosno ženska prava– za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Na ovaj dan često sepoklanja pažnja ženskom rodu, a autorka i voditeljka vikend emisije “Nered” na RED TVu, Anđela Ašanin, poželela je da na ulicama Beograda pokloni cveće ženama, ne samo kao znak pažnje – već i vidljivosti.

Foto: Printscreen YouTube

Crnogorka u Beogradu, našla se na beogradskim ulicama zaista posebnim povodom. Mart mesec možemo slobodno reći da je mesec žena, a ne samo jedan dan. Inspirisana time, Anđelaje rešila da za žene uradi jednu divnu stvar, a to je da prolaznicama i radnicama u lokalima uruči cveće, pod geslom – Žena ženi.

Foto: Printscreen YouTube

“Druženje sa ženama je terapeutska stvar. Žena ženi je lek. Moje žene dobro utiču na mene, podstiču me da budem bolja i da više postignem.” – rekla je Anđela dok je hrabro koračala da ispuni svoju misiju.

Foto: Printscreen YouTube

“Muškarci, slušajte ovo – ovo nema veze sa vama. Ovo uopše nije protiv vas. Ne sumnjam u vašu finoću, rame i pažnju – ovo je jednostavno Ženi od žene i nema veze ni sa čim drugim. Vi se svakako potrudite da svojoj lepšoj polovini priredite nešto lepo i važno ne samo za praznik – već svaki dan. Muškarci – volimo vas, fantastični ste!” – nadovezala se Anđela u pauzi deljenja cveća nekim sjajnim ženama na ulicama našeg glavnog grada.

Reakcije na Anđelin čin svakako su bile više nego fantastične. Potpuno različite žene, različitih godina cenile su ovaj gest, jer taj potez darivanja je mnogo veći od njega samog. To je dokaz daste vidljivi i cenjeni u nečijim očima – a to je svakako dosta važno. Žena ženi treba da je podrška i oslonac.

Foto: Printscreen YouTube

Foto: Printscreen YouTube

“Sa cvećem ili bez njega – žena je ženi lek. Nakon divnih reakcija na moju današnju misiju imam divan osećaj ispunjenosti, jer žena žena uvek treba da je podrška – a nikada vuk.” – zaljučila je Anđela.

Foto: Printscreen YouTube

Anđela je imala i predivan susret sa jednom starijom gospođom slikarkom, za koji, kako je rekla, je jedan od najlepših momenata u njenoj dosadašnjoj karijeri. Kako je izgledao Anđelin susret sa divnim ženama na ulicama Beograda, ako za vikend niste stigli da pogledate – verujemo da je sada pravi trenutak da uživate u prilogu koji vas čeka na RED TV Youtube-u.

Autor: S.P.