AKTUELNO

Za današnje obraćanje predsednika Aleksandra Vučića nakon susreta s patrijarhom predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević kaže da ima sve karakteristike odvažnog državničkog govora u kome su sadržane jasne političke poruke koje Srbija šalje svojim susedima.

- Kao što predsednik Vučić više puta ponavlja, mi poštujemo suverenost naših suseda, težimo miru i stabilnosti jer je to u najboljem intersu naše države i naših građana - navodi u saopštenju koje je dostavljeno medijima Nikodijević.

Istovremeno, podseća, naša je obaveza i dužnost da stalno brinemo o položaju srpskog naroda u susednim zemljama, naročito kada su osnovna ljudska i manjinska prava srpskog naroda ugrožena.

Nikodijević kaže i da je neverovatno je da se niko iz međunarodne zajednice ne oglašava niti brine za povredu tih prava i narušavanje bezbednosti srpskog naroda, ali su, konstatuje, "nerazumno glasni i grubi u obraćanju prilikom svakog Vučićevog govora i poziva na uzdržanost".

- Na našu sreću Srbija je danas mnogo jača, njena politička i ekonomska snaga je znatno vidljivija i to nam daje za pravo da verujemo da niko više neće moći da ignoriše međunarodno priznata prava koja srpski narod ima u susednim državama - kaže Nikodijević i poručuje da ćemo koristiti sva pravna i diplomatska sredstva da se suprotstavimo nasrtajima na vekovno kulturno i versko nasleđe srpskog naroda i u Crnoj Gori i bilo gde da je to potrebno.

Zato je uveren da je neophodno da danas iskažemo jedinstvo u odbrani državne politike i da pružimo bezrezervnu podršku predsedniku Vučiću u njegovoj borbi za zaštitu ravnopravnog statusa pripadnika srpskog naroda sa drugim narodima i očuvanje naših svetinja.

#Nikola Nikodijević

'