AKTUELNO

Medijima se obratio Željko Mitrović koji je objasnio zbog čega je odlučio da podnese tužbu protiv Dragana Đilasa.

Suđenje između Željka Mitrovića i Dragana Đilasa, a po Mitrovićevoj privatnoj krivičnoj tužbi, počelo je danas u Beogradu. Željko Mitrović tužio je Dragana Đilasa zbog izrečenih tvrdnji da „Pink International Company“ i sam Željko Mitrović ’ima dug prema državi od 25.000.000 evra’, kao i ’da je država oprostila’ taj dug za porez. Ove tvrdnje, Dragan Đilas izneo je na konferenciji za štampu 25. septembra 2019. godine, a Željko Mitrović odlučio je da pokrene tužbu zbog ovih ’gnusnih laži’ koje predstavljaju pokušaj diskreditacije TV Pink, ali i njega samog kao vlasnika ove kompanije. 

Suđenje je počelo, a medijima se obratio i sam Željko Mitrović koji je objasnio zbog čega je odlučio da podnese tužbu protiv Dragana Đilasa.

Evo počelo je suđenje po mojoj privatnoj tužbi, tužio sam Dragana Đilasa za gnusne laži koje je izrekao na konferenciji za štampu, ako se dobro sećam, 25. septembra 2019. godine, kada je rekao da nam je oprošten nekakav porez, da dugujemo nekih 25.000.000 evra. Znači sve nekakve laži i izmišljotine koje su za cilj imale našu diskreditaciju, tako da nisam to hteo da pustim, tužio sam ga i evo sad je konačno priteran uza zid da objasni koji mi to porez dugujemo i šta to mi dugujemo i da li nam je ikada za ovih 25 godina država bilo šta oprostila, što naravno nije. Sada će biti u prilici da u narednim suđenjima to objasni i da kaže na šta je tačno mislio. Doneli smo brdo papirologije i dokaza o svim isplaćenim obavezama. Vrlo je čudno što se u toj situaciji on pretvorio u nekakvu seka persu koja svoju odbranu bazira na nekakvoj evropskoj praksi koja kaže da političari smeju da lažu. To jeste moja teza, da je Đilas jedan lažov, ne govori istinu, ništa drugo i ne dokazujemo u ovom procesu, što on i delimično potvrđuje tom evropskom praksom koja dozvoljava političarima da ne govore istinu, što mislim da je sumanuto. Okej, ako mu to pomaže, nemam ništa protiv, samo će i dalje biti u situaciji da na kraju dana pruži neke dokaze ili da kaže ’ja sam sve to lagao, sve sam to izmislio’. Tome služi ovo suđenje i nadam se da ćemo to isterati do kraja. Mislim da on nije zapravo nervozan zbog toga što ovo njega u moralnom smislu diskredituje, što će ispasti veliki lažov, ja mislim da je on nervozan zbog toga što još sedam godina ima obavezu da simulira opoziciju i da zamlaćuje ne tako veliki deo građana koji sebe smatraju opozicijom. To njega malo nervira, zato što on zna da ja znam i on zna da moje informacije nikada nisu pogrešne i da sam jedan od bolje obaveštenih ljudi u Srbiji. To je nešto što kod njega generiše nervozu, ali to mene ne zanima, mene zanima da dokažemo kolika je to zapravo lažovčina i koliko je to jedan nekorektan i nesolidan čovek – rekao je Željko Mitrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Suđenje će se nastaviti na narednim ročištima, a konačnu odluku u ovom procesu protiv Dragana Đilasa a po privatnoj tužbi Željka Mitrovića doneće nadležni organi. 

Autor: Pink.rs

#Dragan Đilas

#Tužba

#kleveta

#Željko Mitrović