AKTUELNO

Jeste li i vi dobili poruku upozorenja na izvesnog gospodina pod imenom Fabrizio Brambilla?

U Srbiji se preko Fejsbuk proširila nova prevara koja pokušava da nasamari korisnike popularne društvene mreže, pa bi bilo dobro da budete oprezni!

Naime, korisnici međusobno šeruju poruku u kojoj jedni druge upozoravaju da ne prihvate zahtev za prijateljstvo od osobe koja se zove Fabrizio Brambilla.

Foto: Pixabay.com

- Reci svim svojim kontaktima sa svoje Messenger liste da ne prihvataju zahtev od Fabrizio Brambilla. On ima fotografiju sa jednim psom. On je haker i povezao je svoj sistem na tvoj nalog na Facebooku. Ako ga neko od tvojih prijatelja prihvati, biće prikačen i na tebe, dakle osiguraj se da ga svi tvoji prepoznaju - glasi poruka koja se širi Fejsbukom kao munja!

Pročitajte još: NAPOKON! MUKAMA JE KRAJ! Viber uveo opciju koju smo DUGO ČEKALI!

Naravno, reč je o prevari. Ne postoji dokaz da bilo koja osoba sa tim imenom pokušava da doda veliki broj prijatelja na Fejsbuk. Čak i da neko to radi, profil na Fejsbuku nije moguće hakovati tako što ćete sa nekim postati prijatelj.

Za to vreme, pravi Fabrizio Brambilla, umetnik iz Bolonje, ni kriv ni dužan živi svoj život, koristi svoj profil za fotke i zanimljive sportske vesti, i pojma nema šta se dešava. Sve dok korisnici Fejsbuka nisu počeli da mu prete smrću!

"Zaista? Šta reći na ovo?" - zapitao se kad je video objavu momka koji se sprema da "ode u Italiju da ubije Fabrizia Brambillu".

Neki su mu objasnili da je postao viralan u Srbiji i celom regionu.

Treba da znate da Fejsbuk prati masovno dodavanje prijatelja i često taj potez označava kao spam, pa bi bilo koji nalog koji pokuša da za kratko vreme doda veliki broj ljudi verovatno bio obrisan.

Nije prvi put da se ovakva poruka širi najpopularnijom društvenom mrežom. Prevaranti uglavnom samo promene ime osobe, dok ostatak poruke ostane isti.

#Facebook

#Messenger

#Poruka

#Prevara

'