AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić svečano je danas otvorio Beogradski dečji sajam, koji se ovog vikenda održava u Savskom parku u Beogradu na vodi.

Kako je tom prilikom precizirao Vesić, ovo je 25. dečji sajam i prvi put se održava van Beogradskog sajma.

– Manifestacija je prilika da na jednom mestu deca dobiju i zabavu i znanje, a društvo da pokaže koliko su obrazovanje i razvoj najmlađih važni – ocenio je Vesić.

Foto: Beograd.rs

On je zahvalio organizatorima na istrajnosti, jer tradicija nije prekinuta čak i u vreme korone kada se već više od šest meseci ne organizuju manifestacije.

– Sajam je važan jer kao društvo pokušavamo da povratimo normalan život, a da se pritom ispoštuju sva epidemiološka pravila i mere. Zato je ovde svega 66 izlagača, inače ih ima mnogo više jer je organizator ostavio dovoljan razmak i prostor između štandova. Zato je ovo i primer kako treba organizovati manifestacije – istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Zamenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo što se sajam održava u najnovijem parku u Beogradu, koji je još jedan dokaz promena u gradu. On je naveo da je danas ovo jedno od najlepših delova Beograda, sa javnim prostorima koji se daju na korišćenje svim građanima.

Foto: Beograd.rs

Vesić je na kraju najavio da će biti još manifestacija u Beogradu na vodi, iz oblasti kulture, ali i za decu, i poželeo uspešan sajam svim izlagačima.

Foto: Beograd.rs

Mališani i njihovi pratioci danas i sutra mogu da uživaju u druženju sa omiljenim junacima, pozorišnim predstavama, neprekidnom zabavnom programu na bini kao i na sportskom terenu uz brojna takmičenja, nagrade, edukativne radionice i ostale zanimljive sadržaje prilagođene novonastalim okolnostima na obezbeđenom otvorenom prostoru većem od 4.000 kvadratnih metara.

Ulaz je besplatan, a manifestacija traje od 11 do 19 časova.

#25. letnji Dečji sajam

#Goran Vesić