AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je danas opštinu Mladenovac i u razgovoru sa meštanima najavio da će biti rešen problem kanalizacije u mestu Međulužje, a biće napravljeno i igralište u centru te mesne zajednice.

„Kao i uvek razgovaram sa ljudima. U Međulužju će se rešiti najvecći problem koji ima ta mešna zajednica, a to je kanalizacija”, rekao je Vesić.

Kako kaže, meštanima je na prevaru pre desetak, petnaest godina urađeno oko 200 do 300 metara kanalizacije koja nikada nije završena.

Foto: Beograd.rs

Kako kaže, pre nekoliko godina počeli su sa izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda i pet kilometara kanalizacije.

“Za sedam do deset dana završava se ta prva faza od pet kilometara i druga kreće odmah, pa ćemo do kraja godine imati novih dva i po kilometara kanalizacije prikljucenih na oko 400 kuća i počeće da radi postrojenje za preradu otpadnih voda“ , poručio je Vesić.

Najavio je da će u januaru biti raspisan tender za projektno izvođenje treće faze, za još oko 600 kuća i dodao da će do kraja sledeće godine svaka kuća tamo imati kanalizaciju i svoje postrojenje za preradu otpadnih voda, što je, inače, standard u Evropi.

Foto: Beograd.rs

“Međulužje će biti jedno od prvih mesta u Beogradu koje će imati urađenu takvu kanalizaciju. Što se vodovoda tiče mi radimo taj regionalni vodovod Makiš - Mladenovac, trenutno završavamo sela u opštini Grocka”, rekao je Vesić.

On kaže i to da upravo treba da se raspiše tender za poslednji deo u opštini Grocka.

“Završavamo Ritopek, uradili smo Grocku i Vrčin, ulazimo na teritoriju Sopota i Mladenovca. Radi se rezervoar u Rajkovcu i radiće se jedan krak prema ovom delu Mladenovca i oni će do 2024. - 2025. godine moći da budu prikljuceni na gradsku vodu, na vodu iz Makiša”, rekao je Vesić i istakao da će se time rešiti problem vodosnabdevanja.

Zamenik gradonačelnika razgovarao je sa meštanima i o, kako kaže, “sitnim stvarima” kao što je izgradnja lepog dečijeg igrališta.

Foto: Beograd.rs

“Ovde ćemo uraditi isto igralište kao što postoji u Beogradu na vodi, zašto Međulužje ne bi imalo takvo igralište?”, upitao je Vesić i dodao da će opština uraditi kapelu, ali i ogradu oko škole. Kako kaže, danas su rešili nekoliko stvari.

“Ova kancelarija pokazuje da ima svoj smisao jer smo danas rešili barem tri ili četiri problema. Idemo i u sledeće selo, tu ćemo uraditi bunar za snabdevanje, uradićemo igralište i još neke stvari.”

Problemi se rešvaju od mesne zajednice do mesne zajednice i od naselja do naselja", rekao je Vesić i dodao da on tako razume lokalnu politiku, jer ona predstavlja, kako kaže, rešavanje problema ljudima.

“Danas mora da bude bolje nego što je bilo juče i sutra mora da bude bolje nego što je bilo danas. I dok je tako, ta politika ima podršku. Zato sam tu da rešavam problem ljudima jer mi je želja da ova politika ima što duže podršku”, dodao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je Vesiću na podršci za izgradnju igrališta u samom centru mesne zajednice i na konačnom rešenju problema kanalizacije.

Takođe, poručio je da će opština nastaviti da radi sve što građani traže.

Vesić je, takođe, danas razgovarao i sa meštanima Senaja, Koraćice, a posetio je i manastir Pavlovac.