AKTUELNO

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković govoreći o nošenju maski i nakon ublažavanja mera kaže da se na to treba navići, kao i da je potrebno držati socijalnu distancu.

Gojković je izrazio nadu da to neće dugo trajati i dodao da moramo da shvatimo da je za sve nas to najbolje.

- Moramo držati distancu, moramo voditi računa da ne zarazimo druge. Ukoliko imamo bilo kakve simptome treba da se javimo lekaru... Mi ćemo se u sledećem vremenskom periodu najviše fokusirati na vraćanje zdravstvenog sistema u normalni kolosek. Život ne može da stoji - rekao je Gojković za Novo jutro TV Pink.

Kaže da niko ne zna kako će se virus ponašati u narednom periodu i dodaje da postoje različite mogućnosti i ističe da shodno njima država ima više strategija.

Foto: TV Pink Printscreen

Gojković je rekao da je virus prošao kroz jedan deo populacije i dodao da se zbog toga jačina virusa smanjila.

- Najvažnija stvar u svemu sada je lična odgovornost, da ipak držimo socijalnu distancu između nas, da ne bi kao asimptomatski slučajevi sada kada kreće javni prevoz, kada se stariji vraćaju na ulice, širili zarazu - upozorio je Gojković.

Gojković naglašava da svaka epidemija i svaka nesreća ljude nešto nauči.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nadam se da je ova nas naučila da je ipak zdravlje najvažnije - ocenio je on.

On navodi i da zdravstveni sistem uprkos svemu nije stajao i dodaje da je u Vojvodini u prethodnih sedam dana urađeno više od 300.000 intervencija na pacijentima koji nisu kovid.

#Zoran Gojković

#koronavirus

<
'