AKTUELNO

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović obišao je danas centralnu kuhinju PU „Čika Jova Zmaj“ u Smederevskoj Palanci čiju obnovu je pomoglo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U novoj kuhinji dnevno se pripremi više od 2.500 obroka za decu koja pohađuju sve vrtiće i osnovne škole sa teritorije ove opštine. Stara kuhinja nije menjana ni inovirana više od 40 godina, tako da je dve trećine aparata za pripremu hrane za decu bilo van upotrebe.

Ministar izrazio je nadu da će kapaciteti novog objekta biti maksimalno iskorišćeni.

„Ovo je najlepši projekat Ministarstva koji sam obišao od kada sam na njegovom čelu. Rekonstrukcijom prostora i kupovinom novih savremenih aparata direktno smo doprineli očuvanju zdravlja dece. Kako mi je rečeno ova tehnologija je toliko savršena da se obroci za decu prave praktično bez kapi ulja. Želim nam svima da se iz godine u godinu povećava broj obroka koji se pripremaju u ovoj kuhinji“, kazao je Martinović.

On je dodao da nema državotvorne politike ako na prvom mestu nije briga i ulaganje u nove generacije i podizanje kvaliteta života naših najmlađih.

Foto: Glo FotoVideoStudio

Prilikom posete opštini Smederevska Palanka Martinović je obišao Jedinstveno upravno mesto, koje je među prvima otvoreno u Srbiji i u čiji rad je Ministarstvo pre tri godine uložilo šest miliona dinara.

„Ovo Jedinstveno upravno mesto jedan je od naših prvih pilot projekata. Na licu mesta sam se uverio da je ovaj sistem od velike koristi za građane, da skraćuje administrativne procedure, štedi vreme i svima olakšava posao“, istakao je Martinović.

Ministar Martinović održao je sastanak sa predsednikom opštine Nikolom Vučenom i načelnicom Podunavskog upravnog okruga dr Jasnom Avramović, a obišao je i Ulicu Prvog srpskog ustanka za čiju rekonstrukciju je opština aplicirala za sredstva Budžetskog fonda Ministarstva.

Foto: Glo FotoVideoStudio