AKTUELNO

Milan iz Leskovca je penzioner koji je uspeo uzme turistički vaučer, zahvaljući tome što se u pet ujutru "nacrtao" ispred pošte u tom gradu!

- Još je bila noć kad sam došao ispred pošte, a ispred koje je već bio red od 20-ak ljudi. Mrkla noć. U redu sam zatekao kuma, koji je još od četiri bio tu. Gledao je tenis, cele noći imaju prenosi sa Australijan opena, nije mogao da spava pa je došao i pre nego što je planirao. Ko vampiri smo bili - kaže za Kurir ovaj Leskovčanin koji ne bi da mu puno ime objavljujemo i dodaje:

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

- Bilo je hladno, ali imali smo sreće da je malo popustilo jutros. Nije bilo mraza kao prethodnih dana, pa smo nekako izdržali to stajanje u mestu. Mnogo ljudi, udarismo u priču, da brže prođe vreme. Da ne bi bilo svađe, onima koji su došli posle mene, rekao sam da će malo pre otvaranja pošte doći i moja supruga, jer moramo oboje da budemo tu da bismo uzeli vaučere, te da se ne bune, ja sam usred noći ustao i za nju i za sebe - priča.

I tako je supruga došla u pola sedam. U sedam su otvorena vrata pošte.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

- Tada smo se svi koji smo mogli nagurali unutra, da se ne mrznemo napolju. Tri šaltera su radila, zaista je išlo brzo. U osam smo izašli, završenog posla. I zadovoljni, čeka nas naš smeštaj na Vlasinskom jezeru - kaže sa osmehom.

Podsetimo, 100.000 vaučera koje država daje za smeštaj širom Srbije planulo je za tili čas - do 10 sati sve je bilo gotovo.

Video: Tanjug/Vladimir Sporčić

Autor: