AKTUELNO

Cela sledeće nedelja za mnoge građane Srbije biće neradna, ako su imali tu sreću da mogu da spoje slobodne dane za prvomajske i uskršnje praznike, ali zvanično, neradni dani su od 1. maja - sreda pa sve zaključno sa ponedeljkom 6. maja.

Kakvo će biti radno vreme tržnih centara, prodavnica i svega ostalog kad su neradni dani, tokom prvomajskih praznika i uskršnjih praznika, saznajte u nastavku teksta.

Ako nešto treba da završite na opštinskim, gradskim ili republičkim šalterima, baš kao i u bankama ili poštama, gledajte da to uradite najkasnije do utorka, 30. aprila, jer će nakon toga prvi radni dan biti tek sledeći utorak, 7. maj!

Ono što je takođe sigurno, to je da su "slobodni" i đaci - njima prolećni raspust počinje već od danas popodne kada završe sa časovima, a u klupe se vraćaju u utorak 7. maja, dakle 10 dana će imati da odmaraju. Takođe, sve vreme oba praznika neće raditi ni vrtići, od 1. do 7. maja, pa ako morate da radite, bićete prinuđeni da se snalazite sa "baka servisom" ili nekom drugom opcijom.

Radno vreme za Prvi maj i Uskrs

Radno vreme tržnih centara

Kako saznajemo od beogradskih tržnih centara, radno vreme će biti skraćeno samo 3. maja dok će jedino nedelja 5. maj, za Uskrs, biti neradan.

1. maj 10.00 - 22.00
2. maj 10.00- 22.00
3. maj do 18
4. maj 10.00 - 22.00
5. maj neradni dan

Pretpostavlja se da će baš tokom dana praznika biti i veće posete jer će ljudi imati više slobodnog vremena.

Radno vreme prodavnica

Trgovinski objekti takođe će raditi skraćeno, kako bi ste na vreme obezbedili sve namirnice za predstojeće praznike proverite kada će vaša omiljena radnja za kupovinu raditi skraćeno. Trgovinski lanci većinski neće raditi za Uskrs 5. maja.

Radno vreme pijaca u Beogradu
Pijace će za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika raditi po uobičajenom radnom vremenu, a neće raditi na Uskrs, u nedelju, 5. maja, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske pijace".

Radno vreme pijaca:

Zelene pijace radiće od 06 do 19 časova

Pijaca „Palilula“, od 07 do 21 čas

OTC Miljakovac-Beogradski buvljak od 08 do 16 časova (ponedeljkom ne radi)

Pijaca cveća Krnjača radiće od 08 do 19 časova

Pijaca Dušanovac (prodaja iz vozila) – po ustaljenom radnom vremenu od 19 do 06 časova

Radno vreme apoteka u Beogradu

Državne apoteke, one u sistemu "Apoteka Beograd", radiće izmenjenim režimom tokom zvaničnih neradnih dana u zavisnosti od lokacije. Informaciju koju smo dobili iz ove ustanove je da će se u subotu 4. maja raditi regularno. Po pravilu, državne apoteke ne rade tokom svih zvaničnih neradnih prazničnih dana.

Međutim, da rade non-stop moraju dežurne apoteke, a u Beogradu to su one u Nemanjinoj 2, Kralja Milana 9, Glavnoj 24 (Zemun), Maršala Tolbuhina 30 i Dr Đorđa Kovačevića 27.

Ukoliko dođe do nekih izmena o radu državnih apoteka, to će biti objavljeno na njihovom sajtu ili instagram nalogu, pa je najbolje da proverite pre nego što se ka nekoj od njih uputite.

Nedeljni red vožnje gradskog prevoza
Na sajtu Sekretarijata za javni gradski prevoz objavljeno je koji redom vožnje će saobraćati gradske, prigradske i lokalne linije, tokom praznika. Počevši od 1. zajedno sa 6. majom vozila će saobraćati sledećim režimom:

-sreda, 01.05.2024. godine – red vožnje za nedelju
-četvrtak, 02.05.2024. godine – red vožnje za nedelju
-petak, 03.05.2024. godine – red vožnje za nedelju
-subota, 04.05.2024. godine – red vožnje za subotu
-nedelja, 05.05.2024. godine - red vožnje za nedelju
-ponedeljak, 06.05.2024. godine – red vožnje za nedelju