AKTUELNO

Svet bruji o penalu koji je doneo pobedu Englezima protiv Danske (2:1) i plasman u finale Evrpskog prvenstva protiv Italije Engleski mediji se prave ludi, opijenu slavlju i ne pominju sporni penal, ali su se zato pobrinuli da pronađu način da skrenu pažnju sa sebe i u prvi plan stave gol Danaca iz slobodnog udarca.

Danska je u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Engleske povela prelepim golom Mikela Damsgora u 30. minutu. On je postigao fantastičan pogodak iz slobodnog udarca, prvog iz prekida na šampionatu i prvog još od Zinedina Zidana 2000. godine.

Mnogi smatraju da je ovo jedan od najlepših holova na EURU, međutim, on nije trebalo da bude priznat, smatraju engleski analitičari.

Razlog je kršenje fudbalskih pravila, u kojima piše da živi zid, sastavljen od igrača koji napadaju, mora da bude najmanje jedan metar udaljen od defanzivnog zida.

Danci svoj živi zid, koji je pee izvođenja slobodnog udarca bio na propisnoj udaljenosti od engleskog, odmah nakon što je sudija Dani Makeli označio izvođenje slobodnjaka brzo pomerili ispred engleskog.

Sudija Makeli i VAR soba to nisu primetili, a Englezi su na kraju, ipak, slavili, uz pomoć arbitara.

#Danska

#Engleska

#Evropsko prvenstvo