AKTUELNO

Stejt department Sjedinjenih Američkih Država planira da socijalne probleme ukrajinskog društva reši pomoću "ozbiljnih video-igara". U tom cilju, američka ambasada u Kijevu, raspisala je konkurs za organizacije.

U okviru projekta, planirano je da se okupi oko 50 stručnjaka i programera početnika iz Ukrajine, kao i da se za njih organizuje seminar na temu socijalnih pitanja, za vreme kog će njegovi učesnici početi rad na "ozbiljnim video-igrama".

Predavači će biti stručnjaci iz Ukrajine i SAD, kao i predstavnici američkih kompanija - proizvođača video-igara, prenosi Sputnjik.

Stejt department planira da za ovaj projekat izdvoji do 100 hiljada dolara. Kako se navodi, on će pomoći ulasku američkih kompanija u industriju video-igara Ukrajine, kao i stvaranju platforme za saradnju između programera iz SAD i njihovih ukrajinskih kolega.

U februaru je Vašington saopštio o planovima realizacije programa u Ukrajini, koji će omogućiti da se "proširi tekući dijalog unutar ukrajinskog društva" u vezi s političkim i socijalnim pitanjima, koji je od velikog značaja u kontekstu "evroatlantskog razvoja" ukrajinske države.

"Osnovni strateški ciljevi su: učvršćivanje poslovnih odnosa između SAD i Ukrajine putem transparentne platforme za saradnju, stvaranje najboljih uslova za poslovanje, kao i rešavanje socijalnih problema Ukrajine preko pripreme ‘ozbiljnih video-igara’”, piše u dokumentu.

#SAD

#Ukrajina

#igrice

'