AKTUELNO

Ime Dragoja Milinkovića odjeknulo je kao bomba na dan suđenja Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom da je ubio svoju suprugu Jelenu. Advokati osumnjičenog ističu da je "cirkus oko Milinkovića skrenuo pažnju sa relevantnih stvari", te su pozvali nadležne da reaguju i utvrde činjenice.

Dragoje Milinković, koji je preko anonimnog pisma koje je stiglo u sud označen kao ubica Jelena Marjanović, uhapšen je preksinoć u Beogradu, a po naredbi Osnovnog suda u Priboju. On je spoveden u Kazneno popravni zavod (KPZ) za maloletnike u Valjevu radi izvršenja kazne.

Sud je izdao nalog za hapšenje jer se Milinković nije javio na izdržavanje zatvorske kazne od godinu dana, na koju je osuđen zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju. 

Advokati Zorana Marjanovića, Aleksandar Zarić i Nikola Dumnić, ističu da je ovo pismo skrenulo pažnju sa važnih stvari, te da njima treba da se pozabave nadležni.

- Vrlo je zanimljivo to što se pismo pojavilo pre nego što je Marjanović dao svoju dugo očekivanu izjavu pred sudom. Upravo je glavna vest sa tog suđenja bilo to anonimno pismo, a autor je učinio da se skrene tema sa one glavne stvari, odnosno sa onoga što je Zoran Marjanović imao da kaže pred većem – kaže za Pink Zarić. 

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Ističe da je pismo učinilo i da u drugi plan padne činjenica da policija nije pribavila dokaze o dešavanju na nasipu u Crvenki. On je pozvao Tužilaštvo da istraži “ko i zašto remeti postupak”.

- U sudnici se sve rešava i postalo nam je degutantno da dolazimo na televiziju i razjašnjavamo ovo i ono. Danas smo došli jer smo maltene bili i prinuđeni, jer je počelo da se piše i priča o svemu, samo ne o relevantnim stvarima iz slučaja – kaže Zarić za “Novo jutro”. 

Foto: TV Pink Printscreen

Dumnić kaže da o Milinkoviću ne zna ništa, sem onoga što je pročitao iz medija, te da postoje nadležni koji bi eventualno trebalo da ispitaju navode iz pisma. 

Pozivam nadležne da rade svoj posao i da se rešavanje ovog, pa i svih drugih slučajeva preseli u institucije sistema – kaže Dumnić. Dodaje da mu je degutantno “razvlačenje porodice Marjanović kroz blato”. Kada je reč o navodima medija da je Marjanović svoju odbranu izmenio u odnosu na ranije iskaze, advokat ističe da to nije tačno, ističući da je odbrana zapravo dopunjena time što se izjasnio o okolnostima o kojima se nije izjašnjavao kod tužioca.

Podseća da je Marjanović odgovarao na sva pitanja koja su mu postavljena, a da su se ona ograničila na 3. april 2016. i noć između 3. i 4. aprila, te da je u policiji, prilikom jednog saslušanja, na istovetan način odgovarao na pitanja, pa se o izmeni iskaza ne može govoriti. 

Svedočenje porodice Marjanović očekuje se 25. decembra, a kako kaže advokat Dumnić, svako od njih ima pravo da odbije da svedoči.

- Ne znam da li će se koristiti tim pravom. Kod tužioca su se koristili tim pravom, zbog evidentne činjenice da to nikako ne bi uticalo na odluku Tužilaštva u daljem postupanju – kaže Dumnić. 

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o navodima medija da svedoci sa nasipa nikada nisu identifikovani, advokati ističu da treba uzeti u obzir to zbog čega je Zoran Marjanović uopšte bio na nasipu.

- Došao je da šeta sa svojom ćerkom, dok njegova supruga džogira. Treba li očekivati da će upamtiti svaki lik koji je tamo sreo – zapitali su. Kada je reč o burmi koja je nestala sa Jelenine ruke, Zarić kaže da se Marjanović o tome izjasnio na sudu, te da je odmah po saznanju da mu je žena ubijena, prijavio da je od nakita imala – burmu na domalom prstu desne ruke. 

- Jednostavno nema burme i od početka to potenciramo. Bitan je i učkur na trenerci koji Zoran Marjanović spominje, a na kojem je pronađen DNK N. N. muškarca – kaže Zarić.

Ceo razgovor sa advokatima Zorana Marjanovića pogledajte u nastavku:

#Aleksandar Zarić

#Nikola Dumnić

#Zoran Marjanović

'